Amenajarea casei

# iluminare camera #camera luminoasa #amenajare camera #amenajare casa

9 moduri de a face o camera sa para mai luminoasa

Atunci cand intrii intr-o camera luminoasa starea de spirit ti se schimba imediat. Simti cum o stare de bine te cuprinde si zambetul iti revine. Lumina este foarte importanta pentru dezvoltarea noastra dar si pentru un psihic sanatos.

Ca sa ai incaperi luminoase in casa, nu trebuie doar sa vopsesti toti peretii in alb. S-ar putea ca astfel sa para totul monton! Adopta un stil care iti place si pune in aplicare cateva trucuri pentru a face o camera sa para mai luminoasa. Iata noua idei din care sa te inspiri!

1. Dormitor complet alb

Chiar si un dormitor mare poate sa para intim daca alegi culorile potrivite si pentru a obtine aceasta senzatia, opteaza pentru alb in totalitate. Un pat mare si confortabil n-ar trebui sa iti lipseasca din decor.

2. O oglinda pe mijlocul peretelui

Oglinda este unul dintre cele mai utilizate obiecte de decor atunci cand recurgem la diverse trucuri. Si in acest caz, oglinda te poate ajuta sa faci ca o incapere sa para mai luminoasa. O oglinda care imprima lux si rafinament in peisaj poate fi amplasata pe un perete din camera.

3. Joaca-te cu texturile

Poti sa adaugi lumina si caldura intr-o camera cu ajutorul texturilor, bine alese. Foloseste lemn, rattan sau orice alt element natural. Camera va fi decorata intr-un stil minimalist si va fi primitoare.

4. Adauga o pata de culoare verde

Albul poate deveni foarte rapid plictisitor, asa ca gaseste solutii sa spargi monotonia, fara sa incarci decorul si sa pastrezi lumina in incapere. Integreaza in decor plante naturale verzi. In livingul tau va aparea imediat oaza de relaxare de care ai nevoie din cand in cand!

5. Transforma baia in Spa

Albul arata superb in baie, pentru ca da senzatia de lumina si face ca totul sa fie imaculat si stralucitor. Ce poti sa faci? Lasa lumina naturala sa patrunda in totalitate in baie, pune cat mai multe plante verzi rezistente la umezeala si te vei simti in propria cada ca la Spa.

6. Accente marine

Multa lumina si un aer de vacanta continua, asa va fi in camera de zi, daca alegi sa vopsesti totul in alb si sa folosesti pentru decor, piese inspirate din mediul marin.

7. Incearca tonuri mai calde decat albul pur

Albul pur s-ar putea sa arate uneori prea rece, dar atunci cand vrei sa pastrezi camera cat mai luminoasa, exista o solutie. Incearca cremul sau ceea ce se mai numeste popular “albul murdar”. Tonurile calde fac spatiul sa arate mai prietenos.

8. Adauga putin negru

Combinatia alb-negru este una dintre cele mai reusite in materie de design interior si nu numai, sunt de parere multi specialisti. Atunci cand cauti o idee pentru a face incaperea sa arate mai spatioasa si luminoasa, foloseste in mare parte albul pentru decor si pune doar cateva mici accente de culoare neagra. Totul va arata splendid, insa alege cu atentie felul in care combini elementele.

9. Imbraca totul in marmura

 

Poti sa imbraci totul in marmura in baia ta si vei obtine incaperea mult visata. Alege marmura alba, ale carei linii negre si gri vor da spatiului mai multa adancime, facand sa para totul mai spatios si foarte aerisit.

Sursa foto:

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea