Amenajarea casei

#cafea # zat # boabe de cafea

9 intrebuintari practice ale cafelei

Cafeaua are mai multe utilizari decat s-ar crede. Poate fi folosita pentru gradinarit, ca produs de curatat, insecticid chiar pentru de companie. Inainte de a arunca zatul sau restul de cafea ramas de dimineata este bine sa stii ce alternative ai. Iata cateva dintre ele:


1 Zatul de cafea poate fi folosit ca fertilizant pentru flori ce prefer solul usor acid ca azalea , , camelii, tufe de trandafiri.

Zatul, amestecat in pamant, elibereaza nutrienti ce imbogatesc solul si il fac mai acid.


2 Pune cafea macinata pe un capac si aseaza-l in frigider pentru a elimina mirosurile neplacute de mancare.

De asemenea, cu zatul de cafea poti spala caserolele si tocatoarele din plastic ce au capatat miros de mancare.


3 Cu ajutorul cafelei poti colora bucatele de material sintetic, hartie sau chiar oua pentru Pasti.

4 Zatul de cafea este recomandat si pentru a tine insectele la distanta. Imprastie-l in locurile in care banuiesti ca permit patrunderea insectelor in www. comunicatedepresa.ro/casa/" title="Casa">casa , curtea sau ta.

5
De asemenea, cu ajutorul zatului de la cafea poti tine pisicile la distanta. Protejeaza-ti ghivecele cu flori de pisici presarand cafea macinata si bucatele de coji de portocala.


6 Incaltamintea sport a carui interior miroase urat poate fi curatata cu ajutorul zatului de cafea.


7 Pentru a indeparta praful de semineu toarna de cafea inainte de a-l curata. Astfel vei diminua cantitatea ce se ridica la curatarea semineului.


8 In cazul in care nu poti scapa de mirosul de tigara al scrumierei imprastie putin zat si foloseste o carpa pentru a o curata.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului