Amenajarea casei

#vopsire dovleci Halloween #vopsire dovleci #idei decorare dovleci #decorare dovleci #decorare dovleci Halloween

9 idei simpatice de decorare a dovlecilor pentru Halloween

Unul din momentele preferate ale toamnei este cel in care sculptam si decoram dovlecii pentru Halloween. Iata cateva idei dragute, iesite din tipar, din care te poti inspira. Indiferent daca utilizezi vopsea acrilica sau spray, foloseste culori atragatoare, neon pentru a schimba un pic atmosfera.

1. Dovleci cu pioneze pentru harta

Vopseste un dovleac intr-o culoare uni si lasa-l sa se usuce. Apoi, pur si simplu, infige in el mai multe tache-uri (pioneze) pentru harta. Pentru a crea un design 3D cu adevarat distractiv, foloseste culori variate.

2. Dovleci cu pete de vopsea

Cea mai buna parte a acestei idei este aceea ca te poti juca cu paleta de culori oricum doresti. In primul rand, vopseste dovlecii intr-o singura culoare si lasa-i sa se usuce foarte bine. Amesteca apoi apa cu vopsea acrilica pana obtii consistenta unei creme. Inmoaie o pensula in aceasta crema-vopsea si atinge usor, in mod repetat, toata suprafata dovleacului. Poti utiliza o periuta de dinti veche sau chiar degetul.

3. Dovleci cu panze de paianjen

Ai nevoie de banda adeziva cu care sa creezi un model de panza de paianjen pe dovleac si un spary de vopsea cu care sa pulverizezi usor intreaga suprafata. Lasi dovleacul sa se usuce complet si adaugi straturi suplimentare acolo unde este necesarar. Odata complet uscat, curata benzile adezive. Tot ce iti mai trebuie acum ar fi un paianjen fals pe care sa il lipesti pe dovleac.

4. Dovleac minipaianjen

Poti crea un singur dovleac minipaianjen, sau, pentru un aspect mai infricosator, te poti gandi la o gramada de minipaianjeni. Scoate tulpina unui dovleac mic si picteaza intreaga suprafata cu vopsea neagra. Mai ai nevoie de 8 tije florale, sau sarme, taiate in bucati egale, pentru a le indoi astfel incat sa creezi picioarele paianjenului. Foloseste silicon si un pistol cu caldura sau clei artizanal pentru a lipi mai multi ochi google in partea de sus a dovleacului.

5. Dovlecei Spiky Punk

Picteaza dovlecii intr-o singura culoare si lipeste margini decorative Punk cu clei sau silicon fierbinte. Functioneaza pentru dovlecii de orice dimensiune.

6. Dovleac cu tulpina cu sclipici

Picteaza dovleacul in intregime in aceeasi culoare, daca vrei si, odata ce s-a uscat foarte bine, aplica lipici sau clei pe tulpina si apoi sclipici. Astfel vei obtine un dovleac distractiv si sclipitor.

7. Dovleacul fantoma

Aceste fantome dragute si infricosatoare sunt foarte usor de realizat. Ai nevoie doar de dovleci si vopsea! E suficient sa pictezi cu vopsea acrilica fete infricosatoare, cu negru sau cu alte culori care sa contrasteze cu suprafata dovleacului. Se pot realiza in orice dimensiune.

8. Dovleacul Hi Boo

Schiteaza o fraza amuzanta cu markerul, apoi picteaza interiorul. Ataseaza o fantoma zambitoare cu franjuri de tulpina dovleacului si ai grija de ea pentru a o putea folosi si anul viitor.

9. Dovleac vaza pentru flori

Acesti dovleci plini cu flori sunt adorabili si practici. Picteaza minidovleceii in culoarea dorita (iti sugeram crem sau auriu), decupeaza partea de sus si scobeste interiorul. Introdu in dovleac o sticla de apa decupata potrivit si umple-o cu apa si flori proaspete! Dovleacul tau va arata adorabil!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea