Amenajarea casei

#culori casa 2012 #decoratiuni casa #culori casa

9 culori decorative pentru vara

Cand primele raze ale soarelui de vara poposesc in casele noastre, este momentul sa uitam de culorile inchise ale iernii si sa ne bucuram de culoare si lumina. Vara este sezonul ideal pentru improspatarea locuintei in culori puternice, solare.

Iata cateva culori care iti vor inveseli locuinta:

1 Galben. Nicio culoare nu ne face sa ne gandim la vara ca galbenul. Adaugarea acestei culori in fiecare camera a locuintei tale va oferi veselie, lumina si stralucire. Combina mai multe tonuri de galben: galben lamaie, miere sau banana, pnetru o camera inundata de culorile verii.

Pentru a accentua galbenul foloseste culori precum portocaliu, albastru, verde sau roz.

2 Albastru marin. O camera decorata in dungi de alb si albastru te va duce instant cu gandul la mare, vacanta si vara. Albastrul marin va aduce marea in locuinta ta si va improspata atmosfera. Accentueaza albastrul marin cu galben, rosu si alb.

3 Alb. Albul in locuinta ofera sentimentul ca te afli pe faleza marii. Folosit la draperii sau perdele, albul permite patrunderea luminii in locuinta si invselirea acesteia. Indiferent de culorile pe care le folosesti pentru amenajarea locuintei, albul va oferi un aspect proaspat.

4 Portocaliu. Aceasta culoare te va face sa te gandesti instant la fructele copate de vara si la aroma lor parfumata si racoritoare. Combinarea mai multor tonuri de portocaliu intr-o locuinta va conferi eleganta si relaxare. Accentele de culoare galbena vor oferi locuintei mai multa caldura, iar tonurile de roz vor indulci atmosfera.

5 Roz. Fie ca alegi sa vopsesti un perete intreg, fie accesorizezi camera cu decoratiuni de culoare roz, aceasta culoare va aduce in locuinta caldura soarelui si veselia. Accentueaza rozul cu tonuri de verde, rosu si portocaliu pentru mai multa luminozitate.

6 Verde. Verdele inspira iarba, plante, copaci si gradini racoroase. Vara este sezonul temperaturilor ridicate, iar verdele va tempera aceasta senzatie, oferind o senzatie de prospetime. Alege tonuri diferite de verde, care sa se regaseasca in materialele din locuinta pentru a imita variatiile pe care le gasesti in natura. Pentru un impact puternic, combina verdele cu accesorii in culori indraznete.

7 Mov. Liliacul, bujorii sau vinetele sunt inspiratiile pentru aceasta culoare speciala. Movul ofera locuintei tale o atmosfera calda si placuta, ideala pentru serile de vara, cand ai nevoie de relaxare. Pentru a accentua movul, incearca galben sau roz.

8 Rosu. In sezonul cald, adauga in locuinta ta tonuri puternice de rosu, care va stimula intreaga incapere. Rosul poate fi combinat cu alb sau verde pentru un impact cu adevarat puternic.

9 Culori primare. Atunci cand decorezi locuinta in sezonul cald, gandeste-te la o minge de plaja colorata cu rosu, galben, albastru si verde. Foloseste aceste culori primare pentru a oferi camerei tale tonuri bogate si accente de lumina. Combina si asorteaza aceste culori cu ajutorul paturilor, lenjeriei de pat, florilor, covoarelor sau lumanarilor parfumate. Adauga si accente de alb si vei obtine o locuinta estivala, proaspata si vesela.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea