Amenajarea casei

#casa #mocheta #pardoseala #covor #imprimeu

8 sfaturi pentru alegerea unui covor cu imprimeu

Pe langa faptul ca intregeste decorul, un covor are si alte beneficii. Adauga o nota de caldura camerei si creeaza intimitate. De asemenea, pastreaza caldura in locuinta si participa la reducerea nivelului de zgomot, mai ales daca locuiesti la etaj. Indiferent care este motivul pentru care iti doresti sa investesti bani intr-un covor , iata cateva sfaturi pentru a opta pentru cel mai potrivit model:


1 Gandeste-te care este punctul central al camerei. In cazul in care iti doresti ca acesta sa fie covorul opteaza pentru unul cu imprimeuri centrale.

Daca exista in camera o alta zona care iese in evidenta ca un semineu, o canapea deosebita, opteaza pentru un covor simplu sau cu un imprimeu repetitiv.


2 Tine cont de restul imprimeurilor din camera respectiva, de modelul tapetului, daca este cazul, pentru a evita asocierile nefericite.

Daca peretii nu sunt foarte incarcati poti opta pentru un covor cu imprimeu bogat, pentru un efect interesant.


3 Gandeste-te cat de mult se va circula in camera respectiva. Pentru zonele cu trafic intens covoarele cu imprimeuri detaliate sunt mai practice si mai rezistente in timp.


4 Opteaza pentru un covor in nuante care se potrivesc cu restul decorului. Nu este neaparat nevoie ca toate culorile sa se potriveasca cu cele folosite in restul camerei insa este bine ca cel putin una dintre ele sa se asorteze.


5 Adu-ti aminte ca nuantele deschise dau impresia de spatiu in Timp ce nuantele mai inchise creeaza o nota mai intima.

6
Nu exclude o forma octagonala sau circulara in locul celor clasice, rectangulare, pentru ca acestea va da un aspect unic decorului.

7
Poti folosi mai multe covoare cu imprimeuri diferite in aceeasi camera in conditiile in care culorile se coordoneaza unele cu altele.


8 Doua covoare de aceeasi marime asezate aproximativ unul langa altul vor crea iluzia de impartire a camerei in doua. Opteaza pentru covoare de marimi diferite pentru a crea un contrast interesant.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea