Amenajarea casei

#amenajare baie mica #amenajare baie

8 sfaturi pentru a amenaja cu succes o baie mica

Amenajarea unei camere mici necesita multa gandire, dar amenajarea unei bai mici poate fi, de cele mai multe ori, o adevarata bataie de cap: intre dus, chiuveta, toaleta si masina de spalat, nu reusim intotdeauna sa organizam totul. Pentru a evita spalatul pe dinti cu un picior pe vasul de toaleta si cu celalalt in cada, este esential sa optimizezi spatiul baii. Iata opt sfaturi pentru a amenaja cu succes o baie de dimensiuni mici.

1.   Opteaza pentru culorile deschise 

O baie de dimensiuni mici te obliga sa fii inventiv, original si sa gandesti in afara normelor. Opteaza pentru anumite trucuri de arhitectura interioara, unul dintre acestea fiind alegerea unor culori potrivite. Pentru ca, evident, nu poti muta peretii, poti incerca sa creezi iluzia ca baia este mai mare. Pentru a reflecta lumina, alege culori deschise, de exemplu, gresie alba si vopsea bej pentru pereti.

2.   Prefera mobilierul multifunctional

Economiseste spatiu cu mobilier multifunctional. Alege un dulap care sa includa oglinda, dar si un spatiu unde poti depozita produsele cosmetice. Opteaza pentru o masca de chiuveta care sa includa masina de spalat rufe automata ori un spatiu special rezervat cosului de rufe murdare. De asemenea, poti opta pentru un radiator care nu doar ca va incalzi camera, dar iti va usca si prosoapele.

3.   Opteaza pentru mobilier suspendat

Elibereaza spatiu pe podea optand pentru mobilierul suspendat. Asta va face baia sa para mai mare si, de asemenea, vei avea destule optiuni pentru depozitarea anumitor lucruri necesare in aceasta camera. Poti opta pentru o piesa de mobilier tip coloana. Dimensiunile sale reduse sunt ideale, iar tu vei avea destul spatiu pentru a depozita prosoape sau produse cosmetice.

4.   Alege mobilier de colt sau putin adanc

Ai putin spatiu? Atunci opteaza pentru mobilier de mica adancime. Cand amenajezi o astfel de camera, nu uita sa masori foarte bine spatiul disponibil, pentru a evita aglomerarea acestuia. Ai nevoie de mult spatiu de depozitare, dar vrei o camera care sa nu fie aglomerata? Nu este imposibil. Opteaza pentru un dulap de colt pentru lavoar si o polita de colt suspendata deasupra. Spatiul camerei tale va fi mai aerisit, iar circulatia in baie, mai fluida.

5.   Alege un dus in locul unei cazi

Chiar daca exista cazi de dimensiuni reduse, cabina de dus ramane cea mai buna solutie pentru optimizarea spatiului intr-o baie mica. Alege o cabina de dus cu usa glisanta pentru a economisi spatiu, iar peretii de sticla ai acesteia vor mari vizual camera.

6.   Opteaza pentru oglinzi mari in spatii mici

Oglinda este accesoriul esential in baie. Daca baia ta este una mica, alege o oglinda de dimensiuni mari, care va reflecta lumina si va extinde vizual spatiul camerei.

7.   Trucuri mici pentru camere mici

In baile mici, un singur cuvant primeaza: ordine. Daca nu poti opta pentru multe piese de mobilier, atunci macar profita cu succes de pereti. Evita gaurirea acestora si foloseste-te accesoriile cu ventuze. Poti instala carlige cu ventuze pentru a agata prosoape, rafturi pentru sapun, sampon sau gel de dus, chiar mini etajere pentru produsele de infrumusetare.

8.   Nu ignora spatiul de deasupra toaletei

Unul dintre trucurile perfecte de economisire a spatiului intr-o baie mica este folosirea spatiului de deasupra toaletei. Opteaza pentru o etajera sau chiar un dulap suspendat, unde poti depozita hartia igienica sau produsele de curatat.

Sinonima cu starea de bine, chiar si cea mai mica baie necesita o buna doza de confort. Cand se numara fiecare centimetru patrat, optimizarea spatiului este un reflex esential pentru a da iluzia unui spatiu mult mai mare. Cu putina imaginatie si alegerile potrivite, pariul este reusit!

Sursa foto: Shutterstock

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare