Amenajarea casei

#decorarea casei #amenajarea casei #design interior #reguli decorare casa

8 reguli de aur pentru decorarea casei

Pentru a decora o casa cu bun gust trebuie sa tii cont de cateva reguli simple. In caz contrar risti ca la sfarsitul lucrarilor sa nu-ti placa aspectul general al locuintei sau sa-ti dai seama ca o anumita piesa de mobilier nu se potriveste cu restul decorului. Iata care sunt regulile de baza pe care trebuie sa le cunosti inainte de a te apuca de decorat:

1. Cunoaste-ti gusturile

O simpla analiza la rece a firii tale iti va da directia de urmat in amenajarea locuintei. Felul tau de a fi trebuie sa se regaseasca si in aranjarea camerelor din casa ta pentru a te simti confortabil.

2. Stabileste un buget

Este foarte important sa stabilesti un buget real pentru renovarea casei. Apoi, in functie de acesta vei sti exact ce renovvari poti face in casa. In caz contrar risti sa ramai multa vreme intr-o casa aflata inca in constructie.

3. Verifica spatiul

Ceea ce iti doresti s-ar putea sa nu se potriveasca neaparat cu spatiul pe care il ai la dispozitie. Alege mobilier de dimensiuni potrivite pentru fiecare camera si nu uita ca trebuie sa ai cai de acces cat mai libere in intreaga casa.

4. Stabileste punctele focale

Fiecare camera trebuie sa aiba un element care sa iasa in evidenta, fie ca vorbim de semineul din living, de patul din dormitor sau de o fereastra. Stabileste mai intai care vrei sa fie punctul focal pentru fiecare incapere si in functie de acesta decoreaza restul incaperii.

5. Decoreaza armonios

Armonia unei camere este data de legatura creata intre elementele de decor. Poate fi realizata prin amplasament, stil sau culoare.

6. Alege mobila

Nu vopsi peretii camerelor inainte de a alege mobila. Iti va fi mult mai usor sa stabilesti culorile care vor imbraca peretii camerelor din casa ta dupa ce vei sti exact ce culoare are mobilierul ales.

7. Combina nuantele

O camera intr-o singura culoare poate parea plictisititoare. La fel si una care foloseste nuante neutre. Combina culorile intr-un contrast realizat fie intre doua nuante puternice pentru o incapere cu atitudine, fie intre o culoare indrazneata si nuante neutre.

8. Alege un stil

Creeaza un stil propriu al casei tale, astfel incat socul trecerii dintr-un decor in altul sa nu fie evident. Exceptii de la regula pot fi camerele copiilor si bucataria sau baia, dar nu uita ca si acestea pot capata o imagine noua prin folosirea unor accesorii colorate sau cu un design deosebit pe un fundal de decor clasic.

Sursa foto: interiorholic.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare