Amenajarea casei

#casa #siguranta #robinet #gaze #flori #prize #electrocasnice

8 pasi pentru un concediu fara griji

Este responsabilitatea ta sa iti iei cateva masuri de siguranta atunci cand pleci de acasa. Stim ca vrei ca nimeni si nimic sa nu iti strice excursia, insa daca un robinet si-a dat duhul si ti-a transformat casa intr-o veritabila cascada, atunci este posibil ca vecinii sa te deranjeze fara menajamente.

 

1 Plateste facturile

Probabil ca euforia excursiei ti-a furat gandul de la cele casnice, insa din pacate bancile nu iti impartasesc entuziasmul.Nici compania de furnizare a energiei electrice sau a internetului. Asadar,rezerva-ti o zi si plateste toate facturile restante sau care au data scadenta in zilele urmatoare. Astfel vei preveni orice surpriza neplacuta.

 

2 Lasa un numar de contact si o adresa

Desi ai cu tine telefonul mobil, este posibil sa treci prin zone fara semnal. Este bine sa lasi apropiatilor numarul de telefon al hotelului unde esti cazat sau adresa acestuia. Stim ca suna tentant gandul de a nu fi deranjat in excursie, insa responsabilitatea ta iti va fi cu siguranta de ajutor.

 

 

3 Opreste gazele

Nu vorbim de flacara sau de ibricul de cafea, deoarece credem ca plecarea in vacanta te obliga sa verifici intreaga locuinta. Totusi este bine sa inchizi complet robinetul de gaze, pentru a evita o problema sau...o nenorocire.

 

 


 4 Inchide robinetii de apa

De ce? Ca sa previi o inundatie – a casei tale sau a vecinilor si ca sa impiedici pierderile de apa ce se vor valorifica in factura de intretinere. Pe de alta parte, ii vei supune pe eventualii hoti la o moarte lenta prin insetare.

 



5 Deconecteaza electrocasnicele  

Nu lasa nimic in priza. Oricat de ciudat ti s-ar parea, este mai bine sa previi decat sa suporti consecintele sau pagubele. Televizorul, cuptorul cu microunde, calculatorul sau masina de spalat, toate pot avea de suferit in cazul unor defectiuni in reteaua de energie electrica. De asemenea, vei evita si un posibil incendiu. 

 


6 Inchide geamurile

Nu uita geamurile deschise. O furtuna sau o ploaie pot pune in pericol bunurile din locuinta. Furtuna poate pricinui spargerea geamurilor, iar ploaia va face ca podeaua ta sa creasca in volum considerabil. Nu uita nici de hoti. Un geam deschis poate reprezenta o poarta extrem de accesibila catre o noua spargere .

 


7 Uda florile

Sa trecem si la lucruri mai placute. Inainte de a pleca in vacanta, nu uita sa uzi florile din belsug. Daca esti plecat mai multe zile, atunci roaga un vecin sa se ocupe cateva minute de acest aspect, insa nu uita totusi sa onorezi tu sarcina inainte de a parasi locuinta.

 


8 Strange hainele

Nu uita sa strangi toate hainele puse la uscat in curte, pe balcon sau in uscatorul de pe scara. Praful, vantul sau ploaia le vor distruge culorile. In plus, risti sa ramai fara ele sau sa le gasesti in locuri dosite ale curtii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare