Amenajarea casei

#activitati casnice #curatenie in baie #curatenie in bucatarie #otet #otet erbicid

8 moduri ingenioase de a folosi otetul

Otetul are anumite calitati misterioase, despre care putini stiu, dar care te pot ajuta enorm in activitatile casnice.

1. Otetul este un erbicid excelent

Otetul este destul de puternic pentru a ucide buruinenile, dar si restul plantelor din gradina . Daca vrei sa-l folosesti ca erbicid, nu stropi toata gradina cu otet , ci numai frunzele buruienilor de care vrei sa scapi. Desigur, daca ai o suprafata mare de buruieni sau buruieni care ies din asfalt, poti uda totul cu otet.

Pentru cele mai bune rezultate, foloseste otetul ca erbicid cand poti profita de vreme insorita, deoarece acesta are nevoie de un timp in care sa se usuce la soare pentru a-si face efectul mortal asupra buruienilor.


2. Otetul e bun pentru toaleta animalelor

Pisicile si cainii se confrunta deseori cu problema urechilor murdare, in urma carora sufera de mancarimi sau chiar roseata. Foloseste otetul intr-o concentratie de 1:4 cu apa (1 lingurita de otet si 4 lingurite de apa, de exemplu)si ai obtinut o solutie foarte buna pentru curatat urechile animalului tau. Poti imbiba o bucata de tifon sau vata cu aceasta solutie si sterge bine urechile, dar nu uita sa le stergi apoi cu o carpa uscata pentru a le usca.

Daca pisicile din vecini ti-au invadat curtea, poti aplica o cantitate mica de otet in locul in care stau de obicei pentru ca acestea nu suporta mirosul de otet.

3. Otetul e bun in masina de spalat vase

Otetul poate fi adaugat in masina de spalat vase, odata cu detergentul, pentru ca iti va clati excelent farfuriile si tacamurile. In plus, acesta actioneaza foarte bine si asupra masinii de spalat vase, curatand-o eficient. Adauga otet o data pe an, in masina de spalat vase si da-i drumul, fara vase, la un program scurt. O va curata perfect de urmele de calcar.

4. Otetul curata parbrizul automobilului

Cu ajutorul unei carpe inmuiate in otet, poti curata excelent parbrizul. Urmele de la abtipildurile aplicate pe geamurile masinii vor disparea instant daca le freci cu otet. Iarna, parbrizul pe care aplici otet va ingheta mult mai greu.

5. Otetul prelungeste viata florilor din vaza

Adauga otet si o lingurita de zahar in apa florilor din vaza si le vei prelungi viata cu cateva zile.

6. Otetul curata gresia si faianta

Multe persoane folosesc clorul atunci cand vor rezultate perfecte la curatarea faiantei si gresiei. Otetul este mai bun si mai sigur, acesta actionand si ca un bun albitor, dar si ca dezinfectant. In plus, nu este otravitor ca clorul. Stropeste suprafata respectiva cu otet, lasa-o sa se usuce cam o ora si clateste-o cu apa. Vei vedea rezultate spectaculoase!

7. Otetul curata petele de pe haine

Este atat de bun in curatarea petelor, incat ar trebui sa tii mereu o sticla de otet langa cea de detergent. Pentru a curata pete de mustar, ketchup, sos de rosii, iarba sau deodorant, este de ajuns sa aplici otet cu un pulverizator si sa bagi apoi hainele in masina de spalat. Acesta mai are rolul de a revitaliza culorile hainelor.

8. Otetul curata bucataria

Filtrul de cafea si cuptorul cu microunde se curata perfect cu o carpa inmuiata in otet. De asemenea tocatorul de lemn, oalele si cratitele se curata foarte bine cu otet.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului