Amenajarea casei

#borcane #casa # sfaturi casa

8 modalitati creative de a utiliza borcanele

Cu siguranta te afli adesea in ipostaze in care te enervezi adesea pentru ca ai in casa foarte multe borcane, care nu au nicio utilitate. In loc sa arunci, ar fi bine sa folosesti aceste recipiente transparente intr-un mod practic. Iata cateva idei si sugestii.

Recipient pentru condimente

Borcanele de dimensiuni mici reprezinta spatii de depozitare ideale pentru condimentele tale. Pentru a le da un aspect mai placut, infasoara borcanele in folie de plastic colorata (de preferat in aceeasi nuanta) si scrie pe capacul acestora ce contine fiecare.

Astfel, condimentele tale vor fi bine depozitate si nu isi vor pierde din arome.

Ghiveci pentru plante

Vrei sa plantezi un pui de ficus, insa de fiecare data cand ajungi la supermaket uiti sa achizitionezi un ghiveci nou? Daca nu mai suporta amanare, planteaza floarea respectiva intr-un borcan cu pamant. Ai grija insa sa nu adaugi prea multa apa pentru ca risti sa provoci putrezirea radacinilor. Si nu uita ca aceasta este doar o solutie de moment si nu una permanenta.

Pusculita

Borcanele de dimensiuni medii sau mari te vor stimula sa economisesti bani. Adauga in acestea fise si bancnote care iti raman ca rest atunci cand te intorci de la cumparaturi. In momente de criza, acesti bani iti vor fi de mare ajutor. Sau ii poti utiliza ca sursa de bani pentru paine sau cumparaturi marunte.

Vaza pentru flori

Ai primit un buchet de flori si nu ai nicio vaza disponibila sau ai primit mai multe buchete de flori care nu incap intr-o vaza mica? Un borcan mare reprezinta cea mai buna varianta pentru a tine florile in apa chiar si pana cand se usuca.

Suport pentru pixuri

Ce rost are sa investesti intr-un suport complex pentru pixuri si accesorii pentru birou, cand ai la indemana borcanele transparente? Poti infrumuseta aceste borcane daca torni inauntrul acestora putin lac de unghii, cu care sa tapetezi peretii acestuia, iar apoi sa adaugi putin confetti.

Suport pentru lumanari

Daca iti este teama sa lasi lumanarile decorative fara niciun suport si daca ai copii sau animale in casa, borcanele transparente sunt o solutie foarte buna. Introdu lumanarile in borcane, astfel incat sa nu mai stai cu grija. Totusi, evita sa atingi borcanul ulterior, cel putin jumatate de ora din momentul in care stingi lumanarea. Sticla incinsa iti poate provoca arsuri foarte puternice, motiv pentru care trebuie sa o manuiesti cu multa grija.

Recipient de apa pentru pasari

Ai un balcon sau o terasa in care vin foarte multe pasari? Le poti rasfata cu boabe de grau si cu putin apa in borcane de dimensiuni mici, dar cu gura larga.

Suport pentru cosmetice

Pensulele, creioanele si alte cosmetice sau accesorii similare pot sta foarte bine asezate intr-un borcan transparent, pe masuta de toaleta. Ca si in cazul suportului pentru pixuri, poti oferi borcanului o nota de stil, personalizandu-l dupa bunul plac. Fie ca il tapetezi pe interior cu ora colorata sau cu lac incolor cu sclipici colorat, vei avea un suport de cosmetice unicat si foarte interesant.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului