Amenajarea casei

#betisoare chinezesti #curatenie casa #suport plante

8 intrebuintari practice ale betisoarelor chinezesti

In special daca iti place mancarea chinezeasca, probabil esti familiarizat cu betisoarele care insotesc adesea preparatele specifice. Si, in loc sa le arunci la finalul fiecarei mese, ai putea sa le aduni si sa le folosesti in casa si gradina. Descopera, asadar, cateva intrebuintari practice ale betisoarelor !



1 Betisoare pentru frigarui

Atunci cand pregatesti frigarui pe gratarul din gradina sau pe aragaz, ai nevoie de betisoare de bambus. Acestea pot fi inlocuite, insa, cu cele chinezesti pe care le ai deja la indemana. Inainte de a le folosi, lasa-le in apa timp de 15 minute. Apoi, utilizeaza-le intocmai cum o faci cu betisoarele clasice pentru frigarui.


2 Suport pentru plante

Pentru plantele din gradina sau pentru cele din ghivece, betisoarele chinezesti se pot transforma intr-o proptea utila! Foloseste-le pentru a ajuta plantele mici sa se dezvolte sau pentru a le sprijini pe cele rupte ori fragile.


3 Amestecarea vopselurilor

Inainte sa zugravesti, foloseste-te de betisoarele chinezesti pentru a amesteca vopseaua si a o uniformiza. Daca vrei ca rezultatul sa fie optim, utilizeaza doua betisoare pe care sa le tii ca atunci cand te infrupti din preparatele chinezesti.


4. Betisoare pentru bezele

Intocmai ca in filmele americane, iti poti pregati si tu un desert delicios la un foc de tabara sau la aragaz, apeland la aromatele bezele pe bat. Pe acestea fie le poti pregati in casa, fie le poti cumpara de-a gata din magazin. In orice caz, betisoarele chinezesti iti vor servi drept suport pentru a pregati la foc acest desert interesant.


5 Eliminarea murdariei

Cel mai probabil te-ai confruntat si tu cu situatia de a fi nevoit sa cureti zone stramte, in care buretii sau carpele clasice nu sunt eficiente. Pentru a reusi sa igienizezi chiar si suprafetele unde nu iti este usor sa ajungi, te poti folosi de betisoarele chinezesti: infasoara, pe varful acestora, o bucata de material imbibata in solutie de curatat si pune-te pe treaba! De pilda, cu ajutorul lor, vei putea curata zonele din spatele robinetilor, ventilatoarele aparatelor de aer conditionat etc.


6 Destuparea sticlelor

Poate fi frustrant sa te confrunti cu un recipient infundat de lipici sau orice alt vas cu gat stramt din care nu mai poti extrage continutul. In cazul in care orificiul este suficient de mare, un betisor chinezesc ar putea fi un instrument potrivit pentru a destupa gatul infundat.


7 Curatarea pantofilor

De fiecare data cand trebaluiesti prin pamantul jilav din gradina, incaltarile tale au de suferit si la fel si interiorul casei tale, atunci cand intri cu pantofii incarcati de noroi. Pentru a-i curata - in special crapaturile din talpa, cum este cazul celor de la incaltarile sport sau bocanci - te poti folosi de un betisor chinezesc. Asigura-te, asadar, ca ai mereu la indemana, in apropierea intrarii in casa, cateva astfel de intrumente.


8 Etichetarea plantelor

Fie pentru a le vinde sau doar pentru a retine despre ce plante este vorba si cum trebuie acestea ingrijite, te poti folosi de betisoarele chinezesti pentru a-ti eticheta plantele din ghivece. Plaseaza in varful acestora o bucata de carton sau de hartie groasa pe care sa treci toate informatiile necesare despre plantele respective.

Sursa foto: couriersiteregistry.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului