Amenajarea casei

#greseli amenajare casa #amenajare casa #design interior

8 greseli de amenajare a casei pe care nu trebuie sa le mai faci

Exista cateva greseli comune care se intalnesc in amenajarea unei case si care, daca se vor evita, vor face ca interiorul sa fie mai placut si mai elegant.

Aranjarea incorecta mobilierului

Aranjarea mobilierului poate parea o sarcina complicata, mai ales in spatiile mici. Un secret bine cunoscut de designeri este ca el sa nu fie lipit de pereti - 10-15 cen timetri lasati intre perete si mobilier vor crea senzatia de spatiu, camera parand mai mare. O alta idee ar fi sa asezi piesele pe diagonala, in colturi. Acest mic truc creeaza un efect interesant si armonios, camera capatand un aer mai placut.

Lipsa zonelor de conversatie

Atunci cand aranjezi mobilierul nu uita sa creezi acele zone de conversatie si nu aseza niciodata scaunele si canapelele astfel incat ele sa fie orientate toate cu fata in aceeasi directie. Creeaza zone placute de conversatie, asezand scaunele si canapelele astfel incat sa creeze oportunitatea unei discutii apropiate si intime.

Lipsa punctului central

Nu conteaza daca este dormitorul sau camera de zi. Fiecare camera trebuie sa aiba un punct central. Acesta poate fi un obiect sau o zona care atrage atentia. Este primul lucru pe care il observi in acea camera. Poate fi televizorul, o piesa de arta de dimensiuni mari sau semineul.

Prea multe piese de mobilier

Sa stii ca prea mult mobilier nu este recomandat. In spatiile mici, cum sunt dormitoarele, incepe prin a pune piesele de mobilier importante - cum ar fi patul si noptierele - si continua de acolo. Cu cat vor fi mai putine piese de mobilier, cu atat camera va parea aerisita si mai spatioasa.

Lipsa echilibrului

O alta greseala obisnuita pe care o fac marea majoritate a oamenilor, este sa puna tot mobilierul intr-un colt sau intr-o anumita parte a camerei. Cand vine vorba de aranjarea mobilierului, nu pune toate piesele mari pe o parte si pe cele mici pe cealalalta parte. Incearca sa alternezi mobilier de dimensiuni diferite - astfel spatiul va parea mai echilibrat si mai armonios.

Covorul a fost ales gresit

Asigura-te ca ai ales un covor de dimensiuni potrivite. Expunerea pardoselii in jurul marginii covorului este in regula atata timp cat unele piese de mobielier se sprijina pe covor. Covorul arata mai bine atucni cand picioarele din fata ale corpului de mobilier sunt pe el.

Lipsa locului de trafic

Nu crea un labirit de trecere de la o camera la alta. Cand aranjezi mobilierul, nu scapa din vedere zona de trafic care trebuie sa fie libera. Ar trebui ca oamenii sa poate trece nestingheriti prin camere, fara sa fie nevoie sa ocoleasca piese de mobilier sau alte persoane din camera. Ar trebui sa existe cativa metri intre scaune, mese si canapele.

Lipseste functionalitatea si aranjamentul nu e confortabil

Daca iti place sa ridici picoarele cand te uiti la televizor, sau sa mananci in timp ce urmaresti programul preferat, asigura-te ca mobilierul a fost asezat intr-un mod convenabil pentru a-ti permite sa faci lucrurile care iti plac.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea