Amenajarea casei

#dormitor #feng shui #casa #amenajarea casei

7 trucuri Feng Shui pentru armonie in dormitor

Stiai ca adeptii Feng Shui ne sfatuiesc sa nu decoram dormitorul cu obiecte reprezentative pentru elementul apa? Inclusiv tablourile cu peisaje acvatice sunt interzise in dormitor pentru ca acestea au ca efect amplificarea stresului emotional. Un alt obiect interzis in dormitor este oglinda, mai ales daca este amplasata in fata usii sau a ferestrei , pentru ca aceasta "impinge" in afara energia Chi. Iata cateva sfaturi pentru ca spatiul in care te odihnesti sa fie armonios:


1 Evita sa amplasezi in dormitor televizoare sau computere pentru ca acestea distrug energia pozitiva.

Daca vrei neaparat sa ai astfel de obiecte in dormitor este bine sa le incorporezi in mobilier astfel ca, pe timp de noapte, sa le tii “acoperite”, pentru ca acestea sa nu-ti deregleze armonia din timpul somnului.


2 Dormitorul Feng shui este un dormitor bine iluminat pe timp de zi. Lumina reprezinta principala sursa de energie in Feng Shui si una dintre cele mai puternice manifestari ale energiei.

Seara este bine sa folosesti veioze, lampadare si lumanarele ce emana o lumina relaxanta, nu foarte puternica.


3 Aeriseste regulat sau foloseste un aparat de purificare a aerului la nevoie. Calitatea aerului este foarte importanta pentru un dormitor bine armonizat.

4
Evita sa amplasezi rafturi sau o biblioteca deasupra patului deoarece pe timpul somnului acestea atrag o masa mare de energii ce te pot face confuz dupa somn.


5 Este bine ca dormitorul sa fie decorat cu nuante neutre – alb, crem, bej, culori linistitoare ce creeaza un decor echilibrat, cu un flux bun de energie.

Verde
sau albastru pal, culoarea untului sunt tonuri care incurajeaza buna relationare si optimizeaza viata de cuplu .


6 In ceea ce priveste patul, este recomandat ca acesta sa fie amplasat pe un perete plin, intr-o zona yin a camerei, sa nu fie intre doua usi. Evita sa amplasezi patul intr-o linie directa cu usa.

O saltea buna si lenjeria de calitate, confectionata din fibre naturale sunt foarte importante in crearea unor energii armonioase.


7 Noaptea tine usa de la dormitor inchisa, astfel energiile se vor aduna aici si iti vor proteja sanatatea si relatia.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare