Amenajarea casei

#culori #amenajarea casei #podele #podele pentru casa #culori podea

7 tipuri de podele interesante, potrivite pentru casa ta

Cand te gandesti la amenajarea casei, este important sa tii cont si de tipurile de podele pe care le alegi pentru fiecare camera. Fie ca alegi un stil sobru, fie ca iti place stilul nonconformist, alegerea podelelor poate fi o decizie dificila. Iata cateva tipuri de podele, care s-ar putea potrivi cu preferintele tale.


1. Podele in aceeasi nuanta cu peretii

O optiune pentru alegerea podelei pentru camerele din casa este data de culoarea peretilor. Poti opta pentru podele in aceeasi nuanta ca peretii, care vor da un aer linistitor camerei. Albul este intotdeauna o alegere inspirata.


2. Podele oceanice

Podelele colorate in nuante de bleu, precum oceanul, sunt potrivite mai ales pentru dormitor, intrucat creeaza o ambianta relaxanta, care te ajuta sa adormi mai usor.


3. Podele gri

Si podelele gri sunt o alegere buna pentru amenajarea camerelor. Acest tip de podele este potrivit in special pentru sufragerii. La fel ca si in cazul podelelor albe, podelele gri se integreaza bine in camera, mai ales daca peretii sunt vopsiti intr-o nuanta asemanatoare.



In ceea ce priveste dormitorul, podelele gri sunt perfecte pentru amenajarea unui spatiu minimalist, contemporan. Podeaua din lemn si mobilierul elegant creeaza un decor sofisticat, dar placut.


4. Podele rosii

Si nuantele vibrante reprezinta o alegere inspirata in ceea ce priveste podelele din casa ta. De exemplu, pentru bucatarie, poti alege podele rosii care sa fie in contrast cu mobila. Poti adauga unele accesorii decorative in aceeasi nuanta pentru a evidentia aspectul colorat al incaperii.


5. Podele galbene

Desi ar putea sa ti se para prea stridenta aceasta nuanta pentru amenajarea camerelor tale, de fapt este o culoare placuta, care creeaza o atmosfera relaxanta. Poti folosi podelele galbene in bucatarie si timpul petrecut aici nu va mai fi niciodata o povara.


6. Podele verzi

Cum verdele este culoarea vedeta in acest sezon, poti sa o folosesti si pentru amenajarea sufrageriilor. Parchetul verde va atrage atentia musafirilor si va da un aer de distractie in casa ta.


7. Podele dalmatieni

Podelele cu model sunt indicate in special persoanelor nonconformiste carora le place sa iasa in evidenta. Indraznet reprezinta uneori raspunsul la intrebarile legate de designul camerei. Podelele albe cu pete negre amintesc de stilul jucaus si sunt potrivite pentru sufrageria ta sau pentru camera copiilor.



Sursa foto: decoist.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea