Amenajarea casei

#canapele #canapea living #mobilier living #modele canapele

7 sugestii de plasare a canapelei in living

Piesele de mobilier care ocupa mult loc in livingul tau ca masuta centrala, biblioteca sau canapeaua sunt esentiale pentru decorul acestei camere. Tocmai de aceea, plasarea canapelei intr-o pozitie ideala trebuie sa se faca luand in considerare cateva aspecte. Iata cateva idei care sa te ajute sa te hotarasti mai usor.

1 In primul rand, trebuie sa hotarasti pe ce parte a camerei vrei sa stea vizitatorii tai. Daca intrarea este in centrul livingului, atunci poti plasa canapeaua la vedere, in mijlocul cameiei sau intr-un colt vizibil de la intrare. Cel mai bine este sa dispui canapeaua intr-un colt sau in centrul camerei, decat pe unul dintre peretii laterali.

2 Canapelele plasate in forma de U sunt ideale deoarece faciliteaza legarea conversatiilor si stimuleaza comunicarea intre toti cei prezenti in camera. Pentru a o putea plasa astfel, capaneaua trebuie sa fie realizata din mai multe module mobile, care se pot muta independent unele de altele.

3 Plaseaza canapeaua in forma de U cu un covoras in mijloc, a carui culoare sa se asorteze cu nuantele folosite pentru decoratiunile din restul camerei.

4 Plaseaza masa centrala la minim 30 de cm de orice colt sau perete , pentru a asigura accesul liber in jurul ei. Astfel, formula de aranjare a mobilei va arata spatioasa si ordonata.

5 Acopera peretele din spatele canapelei cu picturi de perete sau fotografii inramate. Poti folosi o imagine introdusa intr-o rama de mari dminesiuni sau 3-4 fotografii introduse in rame de mici dimensiuni.

6 Peretele din fata canapelei ar trebui folosit pentru a plasa pe el televizorul. Pentu asta, poti folosi un ecran LCD care se ataseaza direct pe perete, un suport de televizor sau o masa pentru televizor. Daca alegi o masa, acopera spatiul ramas liber langa ea cu o sculptura sau un vad de flori mai deosebit.

7 Pentru a acoperi peretele din spatele canapelei, poti folosi plante mici de apartament. Daca spatiul ti se pare prea gol, indrazneste sa montezi un candelabru deasupra canapelei, care va umple decorativ spatiul livingului.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Cum alegi data perfecta pentru nunta ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea