Amenajarea casei

#amenajarea casei #mobilier #obiecte #casa #decoratiuni

7 obiecte care distrug orice amenajare

Decorarea unei case este un lucru foarte important care ar trebui sa ne reflecte gustul si personalitatea insa uneori facem cateva greseli comune care afecteaza aspectul locuintei. Desigur, fiecare are propriul sau stil insa vei fi surprins sa vezi cat de multe persoane folosesc aceleasi obiecte inutile care distrug aspectul locuintei. Iata cateva dintre aceste obiecte:


1 Plantele artificiale

 

Florile si plantele artificile sunt una dintre cele mai mari greseli in amenajarea unei case. Acestea aduna praf si nu aduc aerul proaspat si vesel pe care il au florile naturale.

Intr-adevar, florile naturale sunt mai scumpe insa poti sa apelezi si la alte decoratiuni cu efect asemanator. Spre exemplu, pune intr-un bol de sticla cateva lamai. Acestea au un aspect si un miros deosebit. De asemenea, poti folosi vaze cu plante naturale uscate, grau sau bambus.
 

2 Multitudinea de perne


Pernutele decorative asezate pe fotolii si canapele sunt piese importante care completeaza cu succes orice tip de amenajare. Doar ca in momentul in care nu mai poti sa stai confortabil pe canapeaua ta din cauza numarului mare de pernute inseamna ca ai prea multe!

In loc sa cumperi atat de multe perne petrece-ti timpul, energia si banii decorand un alt colt al camerei, eventual pe cel la care te uiti cand stai confortabil pe canapea.


3 Obiecte prea pretentioase


Incearca sa nu-ti amenajezi locuinta astfel incat sa arate ca intr-un showroom de mobila si decoratiuni pentru ca nu te vei simti foarte confortabil. Evita amenajarile prea pretentioase si personalizeaza-ti casa cu obiecte care iti plac. Daca esti o fire mai artistica incearca stilul eclectic.


4 Prea multe fotografii


Oamenii devin in general foarte sentimentali atunci cand vine vorba de fotografii si le e greu sa renunte la ele pentru ca le starnesc amintiri. Asa se intampla ca, in timp, aduna foarte multe si le expun pe toate.

Insa retine ca atunci cand numarul fotografiilor este foarte mare nu mai sunt atat de speciale pentru ca iti distrag atentia si nu stii la care sa te uiti mai intai. Organizeaza-ti mai degraba albume cu fotografii si schimba-le din cand in cand pe cele expuse pe mobilier.


5 Cabluri lasate la vedere


Chiar daca ai o locuinta amenajata cu bun gust, cablurile lasate la vedere ii vor strica aspectul. Incearca sa le „ascunzi” in spatele mobilierului si de-a lungul peretilor.

In magazinele de bricolaj si amenajari interioare vei gasi dispozitive speciale pentru prinderea si acoperirea cablurilor.


6 Exces de obiecte decorative


Incearca sa pastrezi in casa ta doar obiectele care au un punct in comun si se potrivesc unele cu altele. Spre exemplu, daca iubesti marea poti sa-ti decorezi locuinta folosind scoici si corali insa incearca sa renunti la obiectele care nu fac parte din aceeasi poveste.

De asemenea, nu depozita in casa obiecte care nu-ti plac. Renunta la ele fara remuscari pentru ca nu fac altceva decat sa te supere de fiecare data cand le vezi.


7 Mobila veche


Mobilierul vechi este asemanator cu o bijuterie uzata, care strica aspectul unei tinute. Este bine sa-ti innoiesti piesele de mobilier odata cu trecerea timpului. Renunta la dulapurile si rafturile invechite din baie si bucatarie si fa alte mici schimbari din cand in cand - perdelele si draperiile spre exemplu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea