Amenajarea casei

#curte #spatiu #masina

7 motive pentru care este mai bine sa locuiesti la curte

Petreci prea putin timp in aer curat si programul zilnic iti reduce considerabil timpul pe care il aloci excursiilor si vizitelor la tara? Poate ca a venit momentul sa optezi pentru o casa la curte sau poate ca ar trebui sa risti si sa alegi o viata mai sanatoasa si confortabila. Nu esti hotarat? Iata 7 motive ce te pot convinge!

 

1 Ai loc de parcare nelimitat si gratuit

Probabil ca nu o data ai avut conflicte cu vecinii din blocul unde locuiesti din cauza locurilor de parcare. Fie ca nu gasesti niciodata un spatiu potrivit in apropierea scarii sau a blocului, fie ca locul platit de tine este ocupat sau ai de-a face cu un vecin vesnic nemultumit, aceasta problema a devenit un subiect cotidian.

Daca locuiesti la curte, ai posibilitatea de a parca cel putin o masina fie in interiorul curtii, fie in zona din fata portii. De asemenea, poti construi garaje fara ca nimeni sa iti impuna restrictii de spatiu.

2 Poti extinde suprafata casei si numarul de camere

Daca un apartament de bloc devine pe zi ce trece mai mic, o casa la curte iti ofera nenumarate posibilitati de extindere si valorificare a spatiului. Poti incepe cu un numar mic de camere si pe masura ce bugetul iti permite vei adauga o aripa noua sau un etaj in plus.

Bineinteles ca acest lucru nu este usor si nici ieftin, insa cu siguranta este mai confortabil decat sa locuiesti impreuna cu familia si copiii intr-un apartament cu doua sau trei camere.

3 Poti creste animale de companie

Intr-un apartament modest animalele de companie sufera si nu se pot dezvolta in conformitate cu cerintele speciei.  Lipsa de spatiu este doar unul dintre motive, insa aparitia copiilor sau dezvoltarea unor alergii sunt deja probleme ce elimina pentru multi dintre noi convietuirea cu un animal.

In schimb, majoritatea familiilor care locuiesc la curte au adoptat cel putin un patruped. Copiii tai vor putea trai mult mai fericiti in compania unui caine sau a unei pisici si cu siguranta vor petrece mult mai putin timp in casa sau in fata calculatorului.

4 Ai fructe si legume proaspete

Gradinaritul este o activitate extrem de placuta si cu rezultate imediate. Dincolo de efectul relaxant al ingrijirii plantelor si pomilor, ai siguranta ca familia ta va consuma fructe si chiat legume proaspete si sanatoase pe toata perioada verii.  Scapi de rosiile fara gust, de ardeii artificiali si de merele cu aspect de plastic si ai in schimb produse 100% naturale si biologice.

5 Poti scapa mai usor de efectele unui cutremur

Desi se spune ca si norocul conteaza atunci cand vine vorba de cutremur, este greu de crezut ca toti locatarii unui bloc de 10 etaje au ghinion. Frica de cutremur este un fenomen peste care foarte putine persoane pot trece si este unul din principalele motive pentru care familiile renunta la apartamente in favoarea unei case pe pamant.

6 Scapi de zgomote, de mirosuri si de gandaci

Scapi de zgomotele vecinilor certareti sau melomani si in acelasi timp ai libertatea de a intreprinde orice fel de activitate cu efecte acustice, deoarece nu iti va atrage nimeni atentia.

Mirosul de cartofi pai de la 10 noaptea si mirosul de ceapa prajita de la 7 dimineata vor disparea ca prin minune, la fel si mirosurile neplacute venite din apartamentele in care locatarii nu au apa curenta si nici nu iau in considerare aruncarea gunoiului. Si, ultima problema, si poate cea mai importanta este reprezentata de gandacii  permanenti din blocurile neingrijite.

Asadar, o casa doar a ta iti asigura liniste, confort si un grad de igiena superior multor apartamente prost finisate.

7 Dai petreceri interminabile si te bucuri de aer curat

Este mult mai confortabil sa gazduiesti o petrecere in aer liber, inlocuind cu succes costisitoarele iesiri la restaurant cu momente inedite alaturi de familie si prieteni. Astfel devii sufletul petrecerilor si economisesti bani pentru a-ti imbunatati mobilierul de gradina si pentru a achizitiona ustensile profesionale pentru gratar.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului