Amenajarea casei

#design interior #perete accent #rosu # decoratiuni rosii

7 motive de a folosi rosu in designul interior

De la nuanta de rosu pe care il vezi, in general, la rujul de buze, pana la ruginiul de toamna sau culoarea vinului din struguri proaspat culesi - orice tip de rosu poate fi folosit pentru a scoate in evidenta o zona sau a moderniza un spatiu clasic si banal. Iata cateva motive pentru a folosi rosu in designul interior.


1 Poti creea un fundal memorabil

Un perete de culoarea rujului de buze iti va sari imediat in ochi, cand intri in camera respectiva. Adauga pe el si un set de fotografii alb negru, inramate in rame negre, subtiri, si ai obtinut o schimbare dramatica a intregii camere.

2 Poti avea o insula rosie de bucatarie

Vopseste cu nuanta caramizie, pe care o au casele vechi, din caramida. Pentru un look mai sofisticat, lasa un contrast interesant intre insula si blat. Un blat de culoarea untului se va potrivi de minune in acest caz. Restul accesoriilor de bucatarie pot fi in nuante neutre sau din inox .

3 Poti creea un punct de interes

Daca ai niste rafturi din rigips incastrate in perete, vopseste-le intr-un rosu aprins. Poti sa-ti montezi acolo tot sistemul audio si deja ai obtinut un punct de interes, care va atrage atentia.

4 Definesti un spatiu

Daca este vorba de zona in care ti-ai amenajat , poti delimita acest spatiu cu ajutorul culorii rosii. Vopseste bucata de perete aflata in aria ta vizuala si te va ajuta sa te concentrezi mai usor.

5 Modernizezi o camera clasica

Nu te teme sa introduci rosul puternic intr-o casa amenajata traditional. Un perete vopsit in rosu aduce o doza de distractie si glamour intr-o camera usor invechita si banala.

6 Incerci sa obtii un perete-accent

Un perete-accent poate deveni o demonstratie de stil in orice casa. Daca montezi de-a lungul lui cateva rafturi din fier forjat pe care sa asezi carti sau fotografii, ai transformat deja intreaga atmosfera a camerei.

7 Redai viata unei piese de

Daca te-ai indragostit de o piesa de , insa aceasta prezinta urme de trecere a timpului, o poti salva si reinnoi usor. Tot ce ai de facut este sa o vopsesti intr-o nuanta de rosu aprins. Nu este nevoie s-o asortezi cu scaunele sau restul pieselor de mobilier. Las-o sa se remarce atat prin forma, cat si prin culoarea surprinzatoare.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea