Amenajarea casei

#echipamente high-tech #cabluri #computer #laptop #wireless #dvd #banda adeziva

7 moduri prin care rezolvi dezordinea cauzata de tehnologia din casa

Tehnologia nu mai este de mult timp doar un moft, ci o necesitate. Un laptop, un DVD player, un computer conectat la televizor si la sistemul surround sunt tot atatea lucruri care iti fac viata atat practica, cat si frumoasa. Insa ce te faci cu toate acele cabluri si echipamente care te incurca mai mereu? Iata 7 moduri prin care sa rezolvi dezordinea cauzata de echipamentele high-tech din casa!

1 Foloseste banda adeziva

Fa colac acei metri de fir care sunt in plus si strange-i cu banda adeziva. Poti folosi banda adeziva gri, pe care sa scrii cu markerul de unde provine fiecare fir.

2 Nu ocoli benzile elastice

Care fir vine de unde? Daca nu mai stii nici tu raspunsul la aceste intrebari, da fuga pana la magazin si cumpara o punga de benzi elastice colorate. Leaga fiecare fir cu o alta culoare si vei sti astfel de unde provine.

3 Fii creativ

Poti infrumuseta peretii cu firul tau de la internet daca nu-l poti ascunde. Cum? Partea suplimentara poate fi prinsa de perete sub diferite forme, de la masinute la capacei. Vei da astfel un alt aer creativ camerei tale si, in plus, vei scapa astfel fara sa tai firul in plus.

4 Innoada cablurile

Cablurile incurcate pot deveni o problema, asa ca poti folosi mici noduri din loc in loc, pe care sa le aplici celui mai gros cablu dintre ele. Astfel, le poti descurca mult mai usor.

5 Scapa de vechituri

Arunca monitoarele vechi, unitatile centrale sau televizoarele care nu-ti mai sunt de folos. Nu le duce la gunoi, exista centre specializate in colectarea deseurilor electronice si electrocasnice.

6 Foloseste tehnologia wireless

In fond, de ce s-a inventat, nu? Daca vrei sa spui adio firelor din casa cumpara un router, iar de acolo internetul poate pleca in toata locuinta. Ai grija sa-i pui parola pentru a nu intra nici un musafir nedorit pe reteaua ta.

7 Ascunde-le

Foloseste-te de birou pentru a ascunde acei metri de cabluri fara de care aparatele tale nu ar functiona. Poti sa apelezi sau un mester tamplar sa-ti monteze sub birou suporturi in suruburi sau carlige care sa te ajute la mentinerea unui aspect ordonat. De asemenea, poti folosi piuneze, pentru a prinde firele mai subtiri.

Sursa foto:ivillage.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare