Amenajarea casei

#lumina naturala in locuinta #cum sa beneficiezi de lumina naturala #amenajarea camerei

7 moduri in care sa beneficiezi de mai multa lumina naturala in locuinta

Despre lumina naturala se spune ca imbunatateste starea de spirit si are o serie de alte beneficii asupra sanatatii. Pentru a beneficia de mai multa lumina de afara in locuinta, poti pune in aplicare cateva idei simple. Vei constata ca, fara sa faci modificari majore sau investitii noi in casa, spatiul in care locuiesti se transforma si devine mult mai luminos.

Amplaseaza oglinzile la locul potrivit

Multi specialisti in design interior incurajeaza folositea oglinzilor in camera pentru a avea mai multa lumina naturala. Insa pentru un efect maxim, oglinda trebuie amplasata paralel cu fereastra, inclinata astfel incat lumina naturala sa se reflecte spre cea mai intunecata zona din camera. Oglinzile noi, curate vor reflecta cel mai bine lumina, insa si cele vechi, chiar si cele achizitionate din magazine de antichitati sunt o varianta buna.

Alege suprafete lucioase

La fel ca si oglinzile, suprafetele lucioase pot creste cantitatea de lumina care patrunde in camera. Aparatura din otet inoxidabil si dulapurile albe vor face ca o bucatarie sa fie mai luminoasa. In living, poti pune cateva elemente metalice sau cu oglinda, in special pe rafturile si mesele care sunt amplasate langa geamuri.

Spala ferestrele

Un detaliu cat se poate de evident este acela ca prin ferestrele curate patrunde mai multa lumina naturala. Daca lumina soarelui este filtrata printr-un strat de praf si murdarie, camera va fi mai intunecata. Pentru a te bucura de maximum de efect, spala ferestrele pe ambele parti.

Schimba draperiile in functie de sezon

Cu toate ca in fiecare dimineata tragi draperiile, cele care sunt din catifea grea si inchise la culoare vor face ca incaperea sa fie intunecata. Primavara si vara poti inlocui si draperiile cu unele ceva mai usoare si mai subtiri, in culori pastelate.

Alege cea mai buna vopsea

Vopseaua conteaza mult atunci cand decorezi o camera si poate face ca spatiul sa arate mai curat, mai relaxant si mai luminos. Nuantele de alb si pastelurile sunt cele care vor face intotdeauna ca o camera sa fie mai luminoasa.

Evita decorul in culori inchise

Chiar daca in camera patrunde destul de multa lumina naturala, lemnul inchis la culoare si materialele textile grele vor intuneca decorul si vor face interiorul sa arate deprimant. Pentru a face ca incaperea sa fie mai luminoasa, fara sa fie nevoie sa achizitionezi o mobila noua, pune cateva perne decorative albe peste o canapea verde inchis sau arunca o patura viu colorata peste fotoliul inchis al culoare.

Tunde copacii de langa casa

In cazul in care livingul, dormitorul sau alte incaperi din casa sunt mai intunecoase decat erau in urma cu cativa ani, este posibil ca acest lucru sa fie din cauza copacilor, arbustilor sau plantelor cataratoare de langa casa. Atunci este momentul sa faci putina ordine pe afara si sa cureti, ori sa tai crengile si frunzele uscate care impiedica lumina naturala sa patrunda in interior, asa cum se intampla pana nu demult.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea