Amenajarea casei

#pivnita #amenajarea casei

7 moduri de amenajare a pivnitei

Pivnita este de regula locul in care sunt adapostite decoratiunile de sarbatori, hainele vechi sau borcanele cu muraturi. Insa acest spatiu poate fi transformat intr-o camera functionala, de care se poate bucura intreaga familie.


In primul rand va trebui sa te ocupi de izolarea corecta a pivnitei. Foarte importanta este si pardoseala intrucat va trebui sa ceri sfatul unui specialist care sa-ti recomande una impermeabila – din cauciuc sau gresie. De asemenea, va trebui sa te ocupi si de izolarea si “ascunderea tevilor” sub pereti falsi , din rigips. Iata cateva idei de amenajarea a pivnitei:

1 Camera familiei


O pivnita anosta poate fi transformata in “sufletul” casei. Aseaza canapele si o masuta de cafea, un TV, un joc video si alte accesorii si decoratiuni astfel incat sa transformi aceasta camera in una in care iti petreci timpul alaturi de familie. Vei putea pastra livingul pentru musafiri.

Sfat: Ca sa dai mai multa luminozitate opteaza pentru o pardoseala din gresie de culoare deschisa, usor lucioasa, care sa reflecte lumina.


2 Birou


Daca obisnuiesti sa lucrezi si acasa si ai avea nevoie de un spatiu numai al tau pentru acest lucru apeleaza la pivnita. Cu o investitie minima iti vei putea cumpara un birou, cateva rafturi, eventual o canapea.

Sfat: Cumpara-ti un semineu electric sau cu gaz pentru a da mai multa luminozitate incaperii si pentru a crea un aer mai confortabil.


3 Dormitor pentru oaspeti


Poti sa-ti transformi pivnita intr-un dormitor pentru oaspeti. Opteaza pentru mobila de culoare alba pentru a lumina incaperea si foloseste accesorii din sticla.

Sfat: Chiar daca ai ferestre foarte mici, decoreaza-le cu perdele si draperii din materiale vaporoase, deschise la culoare.


4 Camera de joaca


Orice copil si adolescent viseaza sa aiba o camera de joaca. Poti sa Ie faci o bucurie copiilor tai amenajandu-le pivnita dupa preferintele lor. Pe langa jocurile video asigura -te ca cei mici vor avea si alt tip de jocuri – carti, jocuri cu zaruri, sah etc. Jucariile le poti aseza in 2-3 cutii din lemn.

Sfat: Stabileste o tema de amenajare impreuna cu cel mic in functie de culorile, actorii, sporturile preferate.


Citeste mai multe despre:


5 Camera pentru hobby
 

Daca tu sau vreun membru al familiei aveti vreun hobby care necesita mai mult spatiu – aeromodelism, cantatul la tobe, pivnita poate deveni un loc perfect pentru acest lucru.

Sfat: Foloseste rafturi si mai multe cutii pentru a-ti aseza lucrurile insa evita-le pe cele din carton, care dau un aer de “camera pentru depozitare”. Opteaza pentru unele din ratan sau plastic colorat, pentru a da un aspect mai vessel.


6 Bar


Transforma-ti pivnita intr-un loc de socializare cu prietenii, in care sa va retrageti pentru a servi un cocktail facut chiar de tine. Poti opta pentru un bar tip crama, pentru unul inspirat din filmele western sau unul mai modern.

Sfat: Foloseste spoturi cu intensitate diferita sau unele ce au cromatica diferita pentru a crea o lumina puternica sau relaxanta, in functie de preferinte.


Citeste mai multe despre:


7 Sala de fitness


Daca iti place sa ai grija de corpul tau dar nu prea ai timp sa ajungi la sala de fitness transforma-ti pivnita intr-una. Atarna oglinzi de dimensiuni mari pe pereti si investeste in cateva aparate pentru fitnees. In timp, cheltuiala se va amortiza, mai ales daca aparatele vor fi folosite si de restul familiei.

Sfat: Achizitioneaza-ti si un televizor cu DVD player ca sa nu te plictisesti in timp ce faci exercitiile. Poti sa te antrenezi folosind DVD-urile cu programe speciale.

Citeste mai multe despre:

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea