Amenajarea casei

#divizare camera # impartire camera #amenajare casa #camera

7 moduri de a imparti o camera in doua fara a construi un perete

Costurile pentru a imparti o camera in doua cu ajutorul unui perete pot fi destul de mari, iar ele se pot evita cu cateva solutii ingenioase. Desigur, acestea pot fi considerate solutii temporale, dar sunt extrem de usor de realizat si, totodata, foarte flexibile. Iata ceteva sugestii care te pot inspira.

Foloseste un dulap inalt

In loc sa construiesti un zid, poti folosi un dulap inalt care sa creeze instant diviziunea dorita si, totodata, sa iti ofere si spatii suplimentare de depozitare. Alege o versiune de mobilier pana in tavan, asfel obtinand rapid iluzia unui perete. Se recomanda sa ancorezi foarte bine acest dulap inalt, astfel incat sa fie sigur ca nu se va rasturna.

Foloseste rafturile deschise

Daca vrei sa obtii diviziunea fara sa inchizi complet spatiul, rafturile deschise ar putea fi solutia ideala de impartire a unei camere. Acest corp de mobilier ofera inaltimea si adancimea unui perete, dar si spatii spatii suuplimentare de depozitare sau locuri perfecte pentru obiecte decorative. In plus, are avantajul ca se poate muta usor, schimband rapid modul in care s-a facut diviziunea camerei.

Foloseste o perdea metalica

Daca vrei sa imparti camera intr-un mod care sa impacteze, o perdea metalica, cu lanturi, este exact ceea ce cauti. Este o alternativa interesanta pentru a inlocui un perete, care ofera o tusa de lux si, totodata, intimitate.

Foloseste o canapea

Amplasarea strategica a mobilierului este cea mai simpla modalitate de a imparti organic o camera. Astfel, o canapea si o masuta de cafea, pot crea un living intim pe o parte a camerei si orice doresti tu pe partea cealalta unde poate fi un spatiu pentru servit masa, un loc de lectura sau o zona de joaca pentru copii. Avantajul folosirii mobilierului pentru a delimita zonele functionale dintr-o camera este acela ca oricand poti reconstrui decorul, schimbad diviziunile dupa dorinta. Investeste in piese de mobilier de calitate pe care sa poti conta ani de zile si pe care sa le poti muta chiar si in camere diferite daca vrei sa renunti la diviziune.

Foloseste luminile

O instalatie de lumina aranjata din podea pana in tavan creeaza o impresie si mai eleganta si luxoasa decat o perdea metalica, avand totodata avantajul de a dubla lumina din acea incapere. Poti gasi instalatii personalizate pentru orice inaltime, fiecare bec putand fi reglat la o anumita inaltime pe o lama verticala, sau poti apela la siruri de luminite din tavan pana in podea.

Foloseste un zid de franghii

Pentru a imparti camera poti folosi si ideea funiilor sau a franghiilor instalate din tavan pana in podea. Ele se fixeaza cu dibluri in ambele parti. Acest sistem separa spatiul intr-un mod organic, adaugand textura si, totodata, filtrand placut lumina. Spatiul va parea mai mare si nici nu se pierde nimic din lumina naturala.

Foloseste plantele

Cei care prefera verdele, pot folosi plantele mari sau pe cele agatatoare sau curgatoare pentru a crea un perete fals. Acest perete verde va aduce confidentialitate spatiului, dar si un plus de culoare. Totodata, plantele sunt ideale pentru a filtra aerul.

Sursa foto:

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea