Amenajarea casei

#balcon #plante balcon #amenajare balcon

7 idei pentru amenajarea balconului

Cei mai multi oameni nu gasesc niciun folos pentru balcon asa ca il lasa exact ca in faza de constructie, o ingraditura din beton si balustrada de fier in care depoziteaza biciclete, muraturi sau undite. Desi transformarea si amenejarea balconului poate parea dificila in aparenta, chiar si cel mai mic balcon poate fi transformat intr-o zona de relaxare si confort, cu foarte putina creativitate.

1 Primul pas este sa inspectezi aranjamentul actual din balcon si sa determini ce anume te deranjeaza sau este in plus. Evident ca, daca vrei sa transformi vizibil spatiul, va trebui sa scoti totul afara si sa faci curatenie totala inainte sa te apuci de amenajare.

2 Cea mai simpla formula pentru transformarea unui balcon in spatiu de socializare este introducerea unei mese cu patru scaune sau sezlonguri, pe care le poti avea deja in apartament. Daca intentionezi sa transformi balconul in spatiu de primire a musafirilor, poti sa investesti in scaune de bistro sau de bar si in amenajarea unui minibar sau a unei mese (etajere) suspendate. Nu uita sa adaugi si o umbrela care sa protejeze mobilierul de lumina soarelui.

3 Daca iti permiti sa faci investitii mai mari, cumpara un set de mobilier pentru exterior, care este realizat din materiale rezistente la intemperii (ploaie, vant, zapada, viscol, caldura mare etc).

4 Daca vrei ca balconul sa nu te mai intampine cu peretii gri, din beton, o idee geniala ar fi sa-i vopsesti galben sau albastru mediteranean.

5 Plantele pot ajuta la crearea unui mediu natural in balcon. Poti adauga cateva vase cu flori si ierburi intr-un colt gol din balcon, de exemplu, pentru a lumina spatiul si a-i da viata. De asemenea, poti crea o minigradina cu ajutorul unor ghivece mai mari sau jardiniere in care sa sadesti atat plante care cresc pe verticala cat si plante curgatoare .

6 Lumina este esentiala ca sa te poti bucura de spatiul balconului si pe timpul noptii. Poti folosi metode de iluminat fara sa folosesti sursele electrice, un felinar sau cateva lumanari de exemplu, pentru o atmosfera feerica.

7 Imbraca tot balconul sau numai podeaua in lemn. Exista o gama variata de materiale care sa te ajute in acest scop, totul este sa fie bine aplicat si sa reziste la umezeala. Pe o podea de lemn poti merge chiar si in picioarele goale, ca sa nu mai spunem ca arata mult mai bine decat una de beton.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea