Amenajarea casei

#culori #decor interior #oranj #tendinte toamna #toamna 2013

7 decoruri interioare cu oranj in tendintele toamnei 2013

Decorurile interioare in nuante de oranj se numara printre principalele tendinte ale toamnei 2013 si se potrivesc perfect sarbatorii de Halloween. Daca te afli in cautarea unor surse noi de inspiratie pentru amenajarea locuintei tale, te vor incanta variantele de design pe care ti le-am pregatit.


Impactul nuantei oranj in designul interior

Oranjul este culoare calda, pasionala si optimista, amintind de stralucirea razelor de soare si a focului. Are un efect stimulativ si excitant pentru simturi, insufland bucurie, prosperitate si vitalitate.

Din punct de vedere psihologic, oranjul are un efect tonic asupra psihicului, intareste vointa si te face mai tolerant cu cei din jur. In plus, poate fi integrata in orice zona a casei, de la hol si pana la bucatarie, dormitoare sau baie.

Poti alege sa iti vopsesti peretii in oranj, sa optezi pentru mobilier in aceasta nuanta reconfortanta sau sa creezi un contrast frumos cu fundalul, folosind obiecte de decor portocalii.


Livingul cu pereti oranj

Oranjul este foarte potrivit pentru living, intrucat realizeaza combinatii reusite cu negrul sau mixul de alb si negru, pentru obtinerea unui decor echilibrat intre jucaus si elegant. Vopseste peretii livingului in oranj (pe toti sau doar unul dintre ei), astfel incat acest spatiu de relaxare si de socializare sa iti insufle starea de spirit necesara pentru petrecerea timpului liber asa cum iti doresti.




Oranjul in bucatarie

Te va surprinde extrem de placut efectul oranjului in bucatarie. Il poti integra in mobilier si accesorii, daca ai electrocasnice din inox: mixul dintre portocaliu si gri este intotdeauna unul foarte reusit.




Oranjul in dormitor

Gratie efectului sau linistitor si pozitiv, oranjul se potriveste de minune si in dormitor. Evita sa supraaglomerezi camera cu aceasta nuanta, altfel iti vei stimula excesiv sistemul nervos.

In schimb, poti aseza deasupra patului un tablou in aceasta culoare, poti folosi perne decorative si cuverturi oranj sau poti chiar sa delimitezi zona dressingului cu un parapet pliabil colorat in portocaliu.




Oranjul in baie

Visezi la o baie eleganta, dar cu un climat foarte placut in acelasi timp? Stabileste o schema de culori in care oranjul si negrul predomina si vei avea un rezultat pe masura asteptarilor tale.



Sursa foto: architectureartdesigns.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Top

Cauta-ti perechea