Amenajarea casei

#culori baie #culori casa #culori #baie

7 culori perfecte pentru amenajarea unei bucatarii! Le vei adora!

Culorile joaca un rol important in viata noastra si ne influenteaza vizibil starea de spirit! Pentru bucatarie, este bine sa alegem culorile in functie de preferintele personale si de sfatul specialistilor. Putem sa gasim inspiratie in casele amenajate frumoase pe care le vedem sau in orice obiect pe care il admiram. Iata culorile perfecte pentru amenajarea unei bucatarii:

1. Verde si roz

O varianta jucausa de amenajare este verdele insotit de roz, unde fiecare dintre culori poate sa fie pe un perete sau regasit in mobila de bucatarie. Se recomanda ca rozul sa fie pastelat si deschis, iar verdele sa fie cu subton de gri. De asemenea una dintre combinatiile interesante este aceea a mobilei complet albe, alaturi de peretii roz pastel. Verdele se poate gasi in obloanele existente la bucatarie sau in plante, ori accesorii mici.

2. Albastru

O bucatarie eleganta si senina este aceea spalata in albastru deschis. Se poate construi un loc de luat masa cu canapea in aceeasi culoare, ton diferit, iar faianta pusa la intersectia dintre mobilier si blatul de bucatarie poate sa fie cu model ce include culoarea in pattern.

3. Galben

Galbenul este foarte la moda in constructia bucatariilor, in special cel combinat cu alb. Astfel ca se poate ca mobila sa fie galbena in partea de jos, iar dulapurile de pe perete sa fie albe, la fel ca si peretii. O textura poate sa ajute mult, dand exemplu lemnul vopsit cu care se pot imbraca peretii.

4. Gri si alb

O bucatarie gri si alb este una clasica si cu stil. Ea aduce eleganta si structura fina incaperii. In general se alege mobila gri, iar peretii sunt albi. Se poate si varianta invers distribuita, insa aici trebuie atentie mai mare la decorul general pentru ca poate sa fie dus intr-o zona urbana moderna.

5. Albastru, verde si alb

Aceasta combinatie este vesela, insa poate sa fie vazuta ca fiind chic. Alaturarea acestor culori poate sa fie realizata prin alegerea verdelui pus pe perete intr-o nuanta inchisa si terna. Albastrul poate fi utilizat intr-o nunata deschisa in mobilier, iar accentele pot sa fie albe. Aici pot sa fie inserate perdele albe, tocul usii sau marmura ca blat de bucatarie.

6. Pattern colorat pe tavan si pe podea

Daca vreti o bucatarie originala, care sa incante pe oricine vine in vizita, atunci posibilitatea de culoare intr-un model stabilit in functie de preferinte, este varianta ideala. Se poate pune un model mic geometric alb cu rosu tern pe tavan, iar pe podea unul mare alb cu albastru, pastrandu-se restul mobilei si peretilor alb complet.

7. Joc de culori

O varianta vesela si care este primitoare mai ales pentru un loc unde exista copii, este aceea a combinarii culorilor primare si a le suprapune in joc de module de marimi diferite si intercalate. Astfel ca modelul va fi atat pe placul celor mari, cat si pe cel al copiilor. Restul detaliilor din bucatarie trebuie sa fie albe sau neutre, pentru ca mobila sa iasa in evidenta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare