Amenajarea casei

#baie mica #amenajare baie #amenajare casa #casa

6 solutii de design interior pentru amenajarea unei bai mici

Cu toate ca cei mai multi considera ca un spatiu mai mare presupune mai multe cai de amenajare, probabil ca acestia nu cunosc cat de multe metode exista pentru a crea un design armonios chiar si intr-un un spatiu de mici dimensiuni. Asadar, chiar daca baia dvs. are o suprafata mica, aceasta poate fi amenajata cu stil, pastrandu-si totodata functionalitatea.

 

Cu trucurile potrivite de design, oricine poate sa-si creeze baia perfecta, indiferent de ce dimensiune ei. Chiar daca aveti o baie prevazuta cu cada sau mizati pe cabine de dus, va propunem cateva solutii usoare de amenajare.

1.Creati un perete functional cu decoratiuni

Nu exista o modalitate mai buna de a va maximiza spatiul de pe perete decat prin crearea unui perete desprins parca dintr-o galerie de arta. In locul unui perete cu un corp suspendat in dreptul chiuvetei, puteti alege sa realizati o adevarata compozitie, chiar o aglomeratie, compusa din oglinzi inramate, mai mici sau mai mari, fotografii inramate etc. In felul acesta, o jumatate de baie va arata spatioasa si luxurianta.

2.Inglobati spatiile incomode

Spatiile neconventionale pot fi intimidante, dar, mai degraba decat sa lucrati in jurul liniilor dificile, faceti ca aceste unghiuri incomode sa functioneze in avantajul dvs. De exemplu, daca unul dintre pereti se termina intr-un unghi ascutit, cum sunt camerele din mansarde, incercati ca acel spatiu neregulat de pe perete sa il inglobati in mobilierul construit la comanda.

3.Faceti spatiul sa para mai mare

Cautati piese care sa atraga privirea in sus, cum ar fi o oglinda dreptunghiulara, asezata pe inaltime deasupra chiuvetei. Acest lucru face ca baia sa para mai mare, oferind iluzia tavanelor mai inalte si a unui spatiu mai mare.

4.Nu va feriti de stilurile indraznete

Nu lasati pe nimeni sa va spuna ca baia dvs este prea mica pentru a aborda un design indraznet, fie ca vorbim despre gresie, faianta, elemente decorative sau corpuri de iluminat. De fapt, cand vorbim despre amenajarea unei bai mici, cu cat baia este mai mica, cu atat impactul este mai mare. Nu va feriti sa abordati un stil glamour, cu baterii aurii si corpuri de iluminat stralucitoare.

5.Nu evitati culorile inchise

Culorile intunecate au reputatia de a fi sumbre, triste si claustrofobe. Dar, de fapt, vopsirea peretilor in negru va poate deschide un spatiu mic, facandu-l sa para mai mare, mai aerisit si mai deschis decat v-ati astepta. Secretul este sa incorporati cat mai multe obiecte si suprafete stralucitoare pentru a reflecta lumina in camera.

6.Prioritizati stilul

Trebuie sa intelegem un lucru: nu conteaza dimensiunile unui spatiu - daca este superb, nimeni nu va mai simti lipsa catorva metri patrati. Altfel spus, compensati dimensiunea mica a baii dvs, cu stilul ei deosebit. Alegeti, de exemplu, o faianta extravaganta din podea pana in tavan.

Sursa foto: pexels.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea