Amenajarea casei

#protectie hoti #protectie casa #sistem de iluminat

6 sfaturi pentru a-ti proteja casa de hoti

Cazurile din ce in ce mai numeroase de spargeri de locuinte, care au loc in ultima vreme, ne determina sa ne gandim mai serios la metodele de protectie a casei si la intarirea sistemelor de siguranta . Iata 6 masuri simple care te ajuta sa-ti protejezi casa mai eficient de hoti.

1 Investeste intr-un sistem de siguranta pentru casa. Hotii sunt renumiti pentru faptul ca se feresc de sistemele de siguranta performante sau complicate. Sistemele de siguranta de ultima generatie te vor alerta pe tine, pe familia ta si politia daca intra vreun instrus in casa. Cele mai noi sisteme de siguranta sunt disponibile si in sistem de rate si poti beneficia de montaj gratuit.

2 Ferestrele ciobite, sparte sau gaurite reprezinta o invitatie deschisa pentru hoti. Daca ai asa ceva in casa, ar trebui sa le inlocuiesti rapid. Chiar daca e vorba de geamul de la baie sau de la debara. Mai mult decat atat, nu amplasa lucruri de valoare langa geam, la vedere, pentru ca vei tenta hotii sa intre.

3 Investeste intr-un sistem inteligent de iluminat exterior, mai ales daca gradina sau curtea ta beneficiaza de zone intunecate sau umbrite. Foloseste atat lumini pentru curte, cat si lumini care sa lumineze casa in exterior.

Alege cu senzori, care sunt deja foarte populare deoarece se aprind la cea mai mica miscare. Exista si o ultima generatie de lumini care se aprind automat numai cand este detectata prezenta unui om.

4 Gardul verde si copacii prea stufosi constituie mediul ideal pentru hoti, care se pot ascunde si urmari de acolo foarte bine orice miscare din curte sau casa. Copacii inalti si solizi se pot transforma intr-o zona de acces catre balcon sau terasa.

Asigura-te ca plasarea gardului verde nu usureaza treaba hotilor si ocupa-te de tunderea corespunzatoare a vegetatiei, evitand astfel capcanele nedorite din jurul casei tale.

5 Incearca sa tii toate obiectele de valoare departe de zonele in care ar putea fi observate din afara, pe geam sau pe usa. Mai mult decat atat, evita sa ascunzi banii sub saltea sau bijuteriile de valoare in cutia de bijuterii din dormitor, asa cum se asteapta orice hot.

6 Fa-ti un obicei din a inchide ferestrele, usile glisante, usile de la balcon sau terasa si gemuletele de aerisire de cate ori pleci de acasa. Nu uita sa tragi draperiile seara, cand pleci de acasa.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea