Amenajarea casei

#amenajare bucatarie #bucatarie #bucatarie contemporana

6 ponturi pentru o bucatarie contemporana

Bucataria contemporana este un spatiu care impresioneaza de la intrare: spatiul mare, mobila deschisa la culoare, electrocasnicele ascunse in corpurile de mobilier, instalatiile de inalta tehnologie sunt cateva dintre elementele acestei bucatarii.

Iata 6 ponturi pentru o bucatarie contemporana:


1 Spatiul bucatariei contemporane


Este de preferinta ca bucataria sa fie amenajata intr-o incapere generoasa, unde sa se poata instala si un corp insular cu lavoar.


2 Bucataria deschisa


O bucatarie contemporana este construita ca un spatiu deschis, aerisit. Acest spatiu se afla de obicei langa cel de luat masa (zona de dining). Impresia se spatiu deschis se obtine nu doar prin renuntarea la pereti si usi despartitoare, dar si prin culoarea folosita.


3 Culoare si model de mobila in bucataria contemporana


Bucatariile contemporane sunt deschise la culoare, elegante, oarecum sobre. Alege o bucatarie in nuanta lemnului natural in partea de jos si alba in partea de sus. Blatul, peretii si podeaua trebuie sa fie tot alba pentru accentuarea ideii de spatiu larg.

Pentru o bucatarie contemporana cu un aer rustic, foloseste o dusumea din lemn tratat, inchis la culoare. Mobilierul alb trebuie sa aiba un model rustic, ca de ferma. Tavanul poate fi construit cu barne de lemn.

Pentru o bucatarie contemporana ultramoderna, mobilier poate fi geometric, in combinatii de alb si culori inedite precum galben crud, fuchsia etc.

Combinatia de alb-negru nu se demodeaza niciodata si poate fi folosita in bucatariile contemporane, insa intr-o noua interpretare. Vopseste un singur perete in negru si aseaza pe el mobila alba de bucatarie. Un taburete sau un alt accesoriu de mic dimensiuni, de culoare neagra, este suficient.

In cazul amenajarii unei bucatarii intr-o cladire veche, orice elemente de epoca pot fi puse in valoare: un zid de piatra, grinzi de lemn etc.

Pe langa alb, culoarea dominanta a bucatariei contemporane poate fi bej, verde pal, culoarea lemnului natural etc.


4 Simplitate si camuflare


Mobilierul bucatriei contemporane are un model simplu, dar sofisticat in acelasi timp datorita materialelor si tehnologiei folosite. Plita, hota, frigiderul, masina de spalat vase sunt incorporate si chiar ascunse complet in mobilier, astfel incat din exterior aspectul sa fie cat mai simplu cu putinta, cu putine accesorii la vedere.


5 Accesorii moderne


Bucatariile contemporane impresioneaza prin elemente punctuale, care sunt dovezi ale tehnologiei folosite in aceste spatii. De exemplu, multe bucatarii contemporane au baterii de bucatarie supradimensionate, cu jet de apa si dus de mana. Hota geometrica sau spoturile luminoase sunt alte elemente care atrag toate privirile, avand atat un rol functional, cat si estetic.


6 Lumina naturala


Bucataria contemporana este adesea un spatiu puternic luminat natural. Acolo unde se poate, fereastra poate fi inlocuita cu un perete de sticla. Lumina naturala contribuie la impresia de spatiu larg, deschis, primitor.

Sursa foto: reyudesign.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului