Amenajarea casei

#vase de bucatarie #tigaie teflon #curatare tigaie #zgarieturi teflon

6 ponturi pentru ingrijirea tigailor din teflon

Tigaile din teflon sunt o solutie practica in orice locuinta. Sunt usor de curatat si contribuie la reducerea consumului de uleiuri nesanatoase. Cum, insa, suprafata lor nelipicioasa are nevoie de o ingrijire atenta, afla ce poti face pentru a prelungi durata de viata a tigailor din teflon!

De ce este atat de important sa protejezei suprafata tigailor din teflon? Deoarece politetrafluoroetilena, numele stiintific al teflonului, este foarte periculoasa pentru sanatate si poate ajunge in organism daca tigaile prezinta fie si cele mai mici zgarieturi.

Iata, asadar, cateva ponturi pentru ingrijirea corespunzatoare a tigailor din teflon:

1 Depoziteaza cu atentie tigaile din teflon

Metoda de depozitare a tigailor din teflon este foarte importanta, intrucat o amplasare necorespunzatoare a acestora va duce la aparitia temutelor zgarieturi. In consecinta, plaseaza-le cu grija in dulap (eventual, unele intr-altele, daca ai tigai din teflon de dimensiuni diferite) sau agata-le de o bara metalica prevazuta cu carlige.

2 Investeste in ustensilele potrivite

Achizitionarea unor tigai din teflon trebuie corelata intotdeauna si cu cea a unor ustensile adecvate pentru gatit in astfel de vase. Evita, asadar, sa folosesti unele din metal, care iti vor zgaria tigaile. Alege, in schimb, ustensile din lemn, plastic sau silicon.

3 Spala tigaile din teflon in apa rece

O modalitate sigura de a-ti distruge tigaile din teflon este sa le pui sub un jet de apa rece imediat dupa ce ai terminat de gatit. Schimbarile drastice de temperatura iti vor deteriora tigaile si vor afecta distribuirea in mod egal a caldurii.

Prin urmare, permite tigailor din teflon sa se raceasca inainte de a le pune in chiuveta, la spalat, dupa care foloseste intotdeauna apa rece sau calduta pentru a indeparta resturile de mancare de pe suprafata lor.

In schimb, daca ai de-a face cu bucati de mancare greu de indepartat sau cu un strat generos de grasime, toarna apa fierbinte cu detergent cat inca tigaia este fierbinte, dupa care las-o sa se raceasca.

4 Foloseste intotdeauna un burete moale

Oricat de greu de indepartat ar fi petele de mancare de pe tigaile de teflon, nu incerca niciodata sa le indepartezi cu ajutorul unui burete de sarma (zgarieturile sunt o consecinta inevitabila, in acest caz). Reziduurile dificile pot fi indepartate apeland la metoda descrisa mai sus, cu ajutorul unui burete moale.

5 Nu baga tigaile din teflon in masina de spalat vase

Detergentul pentru masinile de spalat vase contine substante care, in timp, pot duce la deteriorarea suprafetei tigailor din teflon. In plus, in situatia in care tigaile din teflon prezinta deteriorari microscopice, substantele chimice pot duce la extinderea acestora.

6 Atentie la temperatura de gatit

Tigaile din teflon ar trebui folosite la gatitul alimentelor la temperaturi mici si medii. Caldura prea mare (peste aproximativ 315 C sau 600 F) duce la eliberarea unei substante periculoase pentru sanatate. Citeste intotdeauna recomandarile producatorului pentru a sti cu exactitate care este temperatura maxima la care poti gati in tigaile tale de teflon.

Sursa foto: waysandhow.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului