Amenajarea casei

#tendinte design interior #amenajari interioare #design interior #decorare apartament #apartament inchiriat

6 ponturi fabuloase pentru a-ti decora apartamentul inchiriat

Cand te muti cu chirie intr-un apartament sau garsoniera, te gandesti in primul rand la banii pe care urmeaza sa-i dai lunar. Cum in cele mai multe cazuri suma nu este prea mare, nu-ti ramane altceva de facut decat sa te multumesti cu un apartament batranicios, amenajat modest, pe alocuri chiar cu imperfectiuni majore. Dar nu este cazul sa fii dezamagit! Cu rabdare si imaginatie poti transforma apartamentul inchiriat intr-un mic sanctuar personal, in care sa te simti confortabil zi de zi.

1. Decoreaza peretii cu poze si tablouri

Una dintre cele mai comune probleme ale apartamentelor date spre inchiriere este cea legata de peretii scorojiti si murdari. Cand ii vezi, aproape ca nu-ti vine sa crezi ca cineva a fost in stare sa-i lase sa se degradeze in asemenea hal, insa daca nu iti permiti sa ii repari, poti ascunde daunele sub diverse ornamente.

Tablourile, pozele personale, etajerele cu carti sau tapetul nou pot masca foarte bine peretii urati ai apartamentului inchiriat. In plus, infrumuseteaza intreg decorul si suscita interesul.

2. Schimba covorul

Daca apartamentul pe care l-ai inchiriat are o pardoseala veche, degradata, poti salva situatia cu ajutorul covoarelor. Chiar daca gasesti covoare cand te muti, este bine sa-ti cumperi altele, cu imprimeuri mai vesele, care sa-ti dea o stare de bine.

3. Lasa lumina sa patrunda in casa

O casa luminoasa arata intotdeauna mai bine decat una obscura, asa ca schimba perdelele vechi cu unele noi, albe, si ridica jaluzelele. Vei observa ca atmosfera se schimba pe loc si capeti un plus de energie.

4. Pune in valoare lucrurile vintage

Intr-un apartament dat spre inchiriere este foarte probabil sa gasesti un mobilier vechi, insa nu-l ignora, deoarece stilul vintage este la moda acum. Pune in valoare dulapurile, comodele sau mesele vintage cu ajutorul decoratiunilor si nu te va mai deranja prezenta lor.

5. Lasa lucrurile la vedere

Uneori, este mai bine sa lasi lucrurile la vedere, decat sa le ascunzi intr-un dulap intunecos. In bucatarie, de exemplu, poti fixa cateva etajere in perete si poti tine pe ele vasele si oalele. Nu uita ca poti folosi pentru decor si plante naturale sau elemente colorate, care inveselesc spatiul.

6. Accesorizeaza spatiul

Aceesoriile pot oricand sa schimbe lookul unui apartament inchiriat, iar in baie cu atat mai mult. Un covor colorat, o vaza cu flori artificiale, un set de baie cu imprimeu haios, toate acestea te pot ajuta sa transformi decorul si sa-l personalizezi dupa placul tau.

Surse foto: athomeinlove.com, pinterest.com, home1.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Cele 8 simboluri de bun augur. Tie care iti poarta noroc?

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare