Amenajarea casei

#plante interior #ingrijire plante #plante de aparatament #plante #palmier #ficus #iedera

6 plante care purifica aerul din casa

O locuinta izolata termic si fonic este o nazuinta fireasca pentru cei care isi doresc sa aiba parte de confort si liniste, dar si sa evite pierderile de energie. O astfel de locuinta, insa, in lipsa aerisirilor frecvente si temeinice, risca sa acumuleze substante toxice , emanate de vopseluri si alte materiale. In acest sens, de folos ar putea fi o serie de plante deosebite de apartament.

Ce planta ajuta cel mai bine la purificarea aerului din casa , descopera in continuare:

1. Palmierul Areca

Palmierul Areca (Chrysalidocarpus lutescens) este cea mai buna arma in lupta impotriva substantelor toxice acumulate in casa! In plus, aceasta planta elimina vapori de apa in aer, contribuind astfel la mentinarea unui nivel constant de umiditate in camera in care este plasata. In tot acest timp, palmierul Areca este si o planta aspectuoasa, usor de ingrijit si care rezista la atacul daunatorilor.

Pentru ca acesta sa se dezvolte armonios, este important sa fie plasat intr-o zona cu lumina moderata si sa beneficieze de o temperatura cuprinsa intre 18 si 23 grade Celsius.

Printre altele, palmierul Areca poate fi cumparat din magazinul Ikea.

2. Palmierul Rhapis excelsa

O alta specie de palmier, Rhapis excelsa, este, de asemenea, o alegere inspirata pentru eliminarea substantelor toxice din locuinta. La fel ca palmierul Areca, este usor de ingrijit si nu este predispus la invazia daunatorilor. Palmierul Rhapis excelsa creste incet, se dezvolta armonios in zone cu lumina nu foarte puternica si prefera o temperatura cuprinsa intre 15 si 21 grade Celsius, nu mai scazuta de 10 grade, pe timp de iarna.

3. Palmierul bambus

Chamaedorea seifrizii reprezinta alegerea ideala pentru locuintele inalte, intrucat poate atinge inaltimea de 1,80 m. Cand vine vorba despre purificarea aerului, palmierul bambus se dovedeste mai eficient la eliminarea toxinelor decat speciile inrudite, Chrysalidocarpus lutescens si Rhapis excelsa. Ca si acestea din urma, prefera temperaturile de 15-21 grade si lumina moderata.

4. Ficus robusta

Ficusul, o planta indragita de apartament, este si un excelent purificator. Ficus robusta inlatura, cu precadere, formaldehida, o substanta foarte periculoasa. Spre deosebire de plantele mentionate anterior, ficusul este mai putin pretentios, rezistand si la temperaturi mai scazute (chiar si la 4 grade Celsius, pentru perioada scurte de timp).

5. Iedera

O planta ideala pentru exteriorul casei, iedera poate deveni cu succes si o planta de interior, fiind utila si la purificarea aerului din locuinta. Hedera helix ajuta, la fel ca ficusul, la indepartarea formaldehidei din aer, iubeste penumbra si are nevoie de temperaturi cuprinse intre 15 si 23 grade Celsius, nu mai scazute de 10 grade.

6. Ficus alii

Ficus macleilandii este o alta planta care ajuta la purificarea aerului din interiorul casei si poate fi achizitionata sub trei forme: ca planta solitara, sub forma de tufis sau impletita. Ficusul alii are nevoie de temperaturi cuprinse intre 15 si 23 grade Celsius, cu un minim de 12 pe timp de noapte.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului