Amenajarea casei

#sifonier #curatenie # curatare sifonier # protejare haine #organizare sifonier

6 motive pentru a nu mai amana curatarea sifonierului

Daca in sifonierul tau este o debandada totala, iar hainele tale stau claie peste gramada, s-ar putea sa fie momentul potrivit pentru o curatenie de toamna . La ce iti serveste organizarea sifonierului? Descopera cateva motive in randurile urmatoare!

1. Iti protejezi hainele

Pe langa faptul ca o curatenie temeinica in sifonier iti ofera sansa de a aerisi hainele inchise zi de zi intr-un spatiu restrans, aceasta iti permite si sa le reorganizezi si sa le pui la locul lor, astfel incat acestea sa nu mai formeze gramezi. Tine cont de faptul ca hainele aranjate frumos rezista mai mult, arata mai bine si miros mai placut decat cele puse alandala, unele peste altele.

2. Scapi de hainele pe care nu le mai porti

Este foarte posibil ca si tu sa tii in sifonier o multime de piese vestimentare pe care nu le mai porti, pentru ca nu iti mai plac, nu iti mai vin ori pentru ca s-au deteriorat. Ce ar fi daca ai alege sa iti triezi hainele si sa le pastrezi doar pe acelea pe care stii cu siguranta ca le mai porti? Pe langa faptul ca sifonierul tau va fi mai aerisit, tu vei stii pe ce piese vestimentare te poti baza oricand si, in plus, iti ofera ocazia de a initia o sesiune de cumparaturi pentru a-ti reintregi garderoba.

3. Elimini moliile si alte insecte daunatoare

Intr-un sifonier care nu a mai fost curatat si organizat de mult timp, exista o sansa foarte mare sa isi faca loc insecte daunatoare, cum sunt moliile. Daca sifonierul tau contine si haine din lana sau blanuri, printre altele, tine cont de faptul ca acestea sunt predispuse la atacul moliilor. Drept urmare, curatarea sifonierului te va ajuta sa scapi si de aceste insecte nesuferite si chiar sa elimini si hainele care le-ar putea determina aparitia.

4. Iti ofera o stare de bine

Mai ales daca ti-ai propus de mult sa faci curat in sifonier si nu ai reusit nicicum sa iti duci intentia pana la capat, demersul concret iti va oferi o stare de bine. O casa organizata, in care fiecare lucru isi are locul sau, contribuie la eliminarea tensiunii si a stresului inutil.

De asemenea, o curatenie generala in sifonier in urma careia ramai cu munti de haine care nu iti mai folosesc se poate traduce si prin posibilitatea de a face o fapta buna: de a dona piesele vestimentare unor oameni nevoiasi. La fel de bine, poti apela la rude si prieteni carora crezi ca le-ar veni respectivele haine si care s-ar bucura sa le primeasca.

5. Curatenia in sifonier iti va da curaj

Odata ce vei finaliza curatarea si organizarea temeinica a sifonierului, vei prinde curaj pentru a te apuca si de alte spatii din locuinta ta care ar avea nevoie de acelasi tratament. Fa-le pe toate rand pe rand, pana cand vei constata ca ai realizat o adevarata curatenie de toamna!

6. Un sifonier organizat te ajuta sa economisesti

Probabil ti s-a intamplat si tie sa uiti cu desavarsire de o anumita piesa vestimentara sau de o anume pereche de pantofi si sa iti cumperi una noua, doar pentru a constata ca aveai deja ceva asemanator! Organizarea sifonierului tau incapator te va scuti, asadar, si de cheltuieli inutile!
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului