Amenajarea casei

#sare #vin #cuptor #ketchup #coaja de mar #oale #maioneza #votca

6 moduri sa cureti in mod natural casa

Uita de produsele chimice atunci cand te apuci de curatenia casei si protejeaza-ti sanatatea cu ajutorul produselor naturale pe care le ai chiar la tine in casa. Exista numeroase alimente ce te pot ajuta sa scapi de petele de pe mobila sau de pe vesela. Trebuie doar sa le pui la treaba intr-un mod eficient. Afla si tu 6 moduri prin care sa-ti cureti casa in mod natural.

1 Coaja de mar

Oalele tale din aluminiu sunt patate si nu mai stii ce sa le faci? Nimic mai simplu, decojeste doua mere, pune cojile in tigaie si acopera-le cu apa. Apoi fierbe continutul si obtii astfel o oala curata.

2 Vinul

Daca vrei sa tii musculitele departe de bolul cu fructe, pune intr-o sticla cu gat ingust 250 ml vin. Nu trebuie sa fie cel mai bun vin pe care il ai in casa. Adauga trei picaturi de detergent de vase lichid. Acopera sticla cu o folie de aluminiu sau de celofan, iar apoi gaureste-o din loc in loc. Odata ce vor ajunge la vin, musculitele nu vor mai putea sa scape din sticla.

3 Votca

Votca nu este buna numai pentru prepararea unui martini, o poti folosi si sa tii paduchii de frunze departe de plantele tale. Sterge frunzele cu o carpa inmuiata in apa, apoi reia procesul cu putina votca pe o alta carpa. In felul acesta nici o insecta nu se va mai apropia de planta ta.

4 Ketchup

Aplica ketchupul pe o carpa si freaca bine vasul din cupru sau din alama. Lasa-l sa stea un minut si apoi clateste-l bine cu apa. Aciditatea din ketchup va ajuta la eliminarea petelor si va reda stralucirea oalelor tale.

5 Maioneza

Copilul tau si-a exersat abilitatile de pictor si te-ai trezit cu mobila patata de urme de creion cerat? Daca nu stiai, afla ca le poti indeparta cu maioneza. Aplica putina maioneza pe pata respectiva si las-o acolo timp de 5 minute. Apoi sterge cu o carpa umeda si ai scapat de pata.

6 Sarea

Curata fundul canii de cafea de la filtru cu un sfert de lingura de sare si o duzina de cuburi de gheata. Agita solutia in cana si lasa timp de jumatate de ora. Clateste apoi sub jet de apa rece. Tot sarea te salveaza si atunci cand ai scapat din greseala un ou pe podeaua din bucatarie. Imprastie sare peste oul spart si lasa asa timp de 20 de minute. Apoi il vei sterge foarte usor.


Sursa foto: designsponge.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului