Amenajarea casei

#mobila #mobila veche #amenajare casa #sfaturi practice #reconditionare mobila

6 moduri inedite de o refolosi mobila stricata

Ai numeroase piese de mobilier care s-au stricat de-a lungul timpului si nu stii ce sa faci cu ele? Ei bine, in aceasta perioada destul de dificila, in care criza financiara a pus stapanire peste toata lumea, trebuie sa incerci sa iti pui la contributie imaginatia si sa reconditionezi sau sa reciclezi orice lucru vechi. Iata cateva moduri inedite de refolosi mobila stricata:


1. Jumatatea de masa

Daca ai o masa careia i s-a rupt un picior sau jumatate din suprafata sa este foarte zgariata, nu te repezi sa o arunci la gunoi. Reconditioneaz-o pe jumatate. Tai-o si slefuieste-o bine, apoi prinde-o de un perete. Este ideala pentru a aseza pe ea cateva flori si carti pe care vrei sa le ai mereu la indemana. In plus, este o idee indrazneata si plina de creativitate, care cu siguranta va fi remarcata de toti musafirii tai.


2. Scara veche

Ai gasit prin pod o scara veche, de mult uitata? Curat-o bine si da pe ea cu putin lac, apoi asaz-o in dormitor pe post de noptiera. Poate fi un bun suport pentru ceas, carti, flori sau lampa.


3. Spatarele scaunelor

Ai niste scaune deteriorate, care au spatarele insa intacte? Foloseste-le la confectionarea unei masute micute de cafea. Prinde-le cu atentie de un blat de lemn si vei obtine rapid o masa inedita, cu un design personal si original.


4. Lazile vechi

Ai prin garaj numeroase lazi din lemn vechi si nu stii ce sa faci cu ele? Profita de utilitatea acestora, vopsindu-le intr-o nuanta preferata si foloseste-le ca suport pentru diferite dosare sau orice alte lucrui de valoare, la care tii foarte mult.


5. Usile vechi

Daca ti-ai schimbat usile de interior si nu stii ce sa faci cu cele vechi, iti dam noi o idee. Foloseste-le pe post de tablii de pat. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa le vopsesti intr-o culoare care sa se apropie de cea a patului sau orice alta nuanta care iti place.


6. Carligele de la cuier

Daca ai prin casa cateva carlige din fier forjat de la vechile cuiere, nu le arunca. Prinde-le de o bucata de lemn vopsita si foloseste-le ca suport pentru corespondenta. Astfel vei avea facturile la indemana si mereu in ordine.

Sursa foto: marthastewart.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare