Amenajarea casei

#oglinda #decorare oglinzi #oglinzi #oglinda casa

6 moduri de a te folosi de o oglinda

Oglinzile au fost dintotdeauna folosite pentru a lumina o locuinta, a da senzatia de spatiu in plus si stralucire. Cu toate acestea, exista mai multe modalitati de a folosi oglinzile in decorarea casei , dar si in exterior, pentru un efect surprinzator.

1 Oglinda mozaic

Bucatile de oglinda sparta reprezinta material pentru un mozaic spectaculos. Daca iti plac priectele practice, poti incepe sa transformi o masa banala, intr-una de inspiratie marocana, cu ajutorul unor cioburi de oglinda. In spatiile dintre bucatile de oglinda, poti aseza bucati de faianta colorata, iar modelul poate fi ales chiar de tine sau inventat pe loc.

2 Oglinzile antice

Oglinzile vechi si antice, chiar daca au capatat urme de trecerea a timpului, pot deveni accente deosebite, care te ajuta sa dai un aer gotic incaperiii. Le poti achizitiona de la flea-market-uri, targuri de vechituri sau yard-sale-uri si le poti atarna in grupuri pentru a crea un efect deosebit. Nu-ti face griji despre asortarea ramelor, deoarece, mai nou, se poarta chiar diferentele evidente.

3 Rame decorative

Poti folosi scoicile adunate de pe plaja pentru a obtine rame de oglinda cu totul speciala, pentru o baie chic. Adopta aceasta tema in toata baia, pornind de la rama oglinzii, pe care o poti decora lipind pur si simplu pe ea, scoici de toate formele si marimile.

4 Oglinda in fata ferestrei

Creeaza efectul de fereastra plasand oglina in interiorul unei rame goale de geam. Sub ea, fixaza un raft pe care sa pui cateva ghivece cu plante de interior si vei avea impresia unei ferestre pe care o privesti de afara.

5 Oglinzi in locuri neasteptate

Plaseaza oglinzi in locuri in care nu te astepti sa le vezi. De exemplu, poti lipi bucati de oglinda cu adeziv pe spate intr-un haine , pe fundalul rafturilor de bucatarie sau in spatele unei veioze pentru a da impresia de lumina.
Foloseste bucati mici de oglinda ca suport pentru pahare la o masa festiva sau ataseaza o oglinda pe tavan pentru a da impresia de cer nesfarsit.

6 Oglinda din gradina

Masa din gradina va deveni senzationala daca o dublezi cu oglinda. De asemenea, peretii unei terase pot profita de efectul decorativ al oglinzii, daca sunt prea banali.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea