Amenajarea casei

#casa #culori casa #culori dormitor #dormitor galben

6 modalitati de a insera galbenul in designul dormitorului tau

Vesel si plin de viata, galbenul este o culoare versatila pe care o poti insera cu succes in orice incapere a casei. Daca vrei sa ii gasesti locul in dormitor, afla ca galbenul iti poate transforma camera de relaxare intr-un spatiu cu un design adaptat perfect sezonului fierbinte. Iata, asadar, 6 modalitati de a insera galbenul in designul dormitorului tau!

1. Dormitor galben in stilul anilor '80

In situatia in care combinatiile de culori intense nu te sperie, iti poti transforma dormitorul intr-un spatiu decorat in stilul anilor '80. Experimenteaza, asadar, cu o serie de culori, precum galben si portocaliu intens, pe care sa le aplici la nivelul peretilor. Pentru a completa designul retro, alege o lenjerie de pat si un covor cu model geometric, intr-o combinatie de culori multiple, mai putin aprinse decat orange-ul si galbenul folosite anterior.

2. Dormitor galben in stil japonez

Stilul simplu si rafinat specific caselor din Tara Soarelui Rasare poate fi adus in dormitorul tau cu ajutorul catorva elemente bine alese. Astfel, porneste de la zugravirea unuia dintre pereti intr-o nuanta de galben inchis. In fata acestuia amplaseaza un pat jos, cu noptiere asortate, in culori neutre (alb, negru, gri, maro). Optional, poti adauga un sticker discret (sub forma unei crengi de inflorite, spre exemplu) pe suprafata peretelui galben intens.

3. Dormitor cu pereti galben unt

Destinat, si in aceasta situatie, unei persoane indraznete, dormitorul cu pereti galben unt nu poate fi decat un spatiu plin de energie si voie buna. Pentru a nu-l supraincarca vizual si a crea un contrast placut, poti completa decorul acestui dormitor galben unt cu elemente albe, gri si maro inchis, de la piesele de mobilier pana la lenjeria de pat si decoratiuni.

4. Dormitor galben in stil contemporan

Daca iti doresti un dormitor cu design contemporan, nu iti ramane decat sa incerci, din nou, o combinatie de galben si culori neutre. De aceasta data, insa, zugraveste peretii intr-o nuanta de gri petrol si, apoi, lumineaza incaperea cu ajutorul unui pat modern cu tapiterie galbena. Pentru a respecta paleta cromatica aleasa, foloseste un covor si lenjerie de pat gri, plus piese de mobilier industriale, fara a uita de elementele deschise la culoare: o lampa si perne decorative galbene.

5. Dormitor galben pastel

Vrei ca galbenul din dormitorul tau sa fie aproape insesizabil? In acest caz, alege o nuanta pastelata pentru peretii incaperii si combin-o cu piese de mobilier si decoratiuni in acelasi stil. Intr-un astfel de dormitor se preteaza un tapet galben deschis cu imprimeu floral discret, reluat la nivelul draperiilor. Pentru a crea simetrie, culoarea florilor de pe tapet si de pe draperii se poate regasi si la nivelul covorului (un roz pastel este o alegere delicata, potrivita unui dormitor de fete).

6. Dormitor galben relaxant

Un dormitor care invita la relaxare poate fi o combinatie placuta de galben, ocru si culori neutre. Secretul consta in alegerea unei nuante pastel de galben si folosirea ei cu discretie. O varianta inedita este tapetul cu dungi verticale intr-o combinatie armonioasa de galben, alb si ocru. Intr-un astfel de dormitor, la loc de cinste trebuie sa se afle patul, cu perne decorative si cuverturi moi si calduroase.

Foto: homeautodesign.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului