Amenajarea casei

#confort #locuinta

6 metode de relaxare in confortul propriei locuinte

Cu totii avem nevoie de momente de relaxare pentru a ne umple bateriile si a ne pregati mental pentru agitatia obisnuita fiecarei zile, si nici macar nu e nevoie de city break-uri sau weekend-uri prelungite pentru asta. Te poti bucura de relaxare in confortul propriei locuinte, ieftin si eficient. Iata cateva idei.

 

O zi de leneveala

Cand a fost ultima data cand ai avut o zi doar pentru tine, o zi in care sa nu fie nevoie sa faci nimic? Sa nu trebuiasca sa pregatesti micul dejun, sa nu trebuiasca nici macar sa duci gunoiul, sa mananci ce ai chef, cand ai chef si daca ai chef, sa poti petrece 24 ore in pat daca doresti, fara sa trebuiasca macar sa raspunzi la telefon?

Testeaza o astfel de zi de deconectare completa de la tot si toate si vezi cum te simti dupa aceea!

Invata sa respiri si sa meditezi

Chiar daca suna cliseistic - e o moda, acum, cu meditatul asta - controlul asupra respiratiei si gandurilor este o metoda foarte eficienta pentru a combate stresul si anxietatea. Exercitiile de respiratie, chiar si cele mai simple, ajuta la o mai buna oxigenare a creierului si la relaxare musculara, iar educarea mintii sa ramana ancorata in prezent si atenta doar la felul in care se simte corpul tau, acum, e un proces mai indelungat si mai solicitant decat crezi [1].

Programeaza o sesiune de masaj

Nu e obligatoriu sa chemi un maseur la tine acasa pentru asta, e suficient sa faci o baie calda si relaxanta, urmata de un masaj pe care ti-l aplici singura sau pe care ti-l aplica partenerul. Pentru o experienta senzoriala care sa te relaxeze cu adevarat, e bine sa folosesti uleiurile cosmetice de la Vitamix.ro, care iti vor incanta simturile.

Masajul contribuie la relaxarea musculara, la stimularea circulatiei sangelui si la drenajul limfatic, astfel ca, dupa o sesiune, te vei simti mai bine dispusa si plina de energie [2].

Exprima-te in scris

Atunci cand te mobilizezi si iti scrii gandurile, fie sub forma unui jurnal sau a unui text neincadrat in nici o categorie literara, relaxarea este garantata. Faptul ca reusesti sa iti verbalizezi trairile si sa le asezi pe hartie elibereaza o cantitate enorma de tensiune psihica si te ajuta sa te simti mai bine si mai calma [3].

Amenajeaza-ti un colt pentru relaxare

Ok, ne relaxeaza sa citim - cel putin pe unii dintre noi - dar cat de placut este sa facem asta intr-o zona special amenajata, cu un scaun cu adevarat confortabil, poate un scaun balansoar, langa o fereastra mare, cu panorama, sau cu o veioza discreta care lumineaza exact acolo unde e nevoie, cu posibilitatea de a pune muzica in surdina?

Crearea unui colt special dedicat momentelor de liniste este un adjuvant important atunci cand vine vorba despre renuntarea la grijile de zi de zi. Practic, un astfel de loc iti ajuta mintea sa se reseteze.

Dedica timp hobby-urilor

Nu trebuie sa iti imaginezi ca un hobby merita practicat numai daca esti bun si te pricepi la el. Nu e nevoie sa fii Picasso ca sa te relaxezi pictand, nu e necesar sa fii academician ca sa te simti bine citind si nu e nevoie sa participi la concursuri internationale de asamblat puzzle-uri ca sa iti placa sa iti ocupi mainile si timpul cu micile bucati de carton care se imbina atat de interesant.

Nu avem in fiecare zi timp pentru hobby-urile noastre, dar o atitudine mentala corecta presupune sa le incluzi in programul tau saptamanal, exact asa cum ai face-o cu alte activitati, mai pline de “raspundere”.

Desi trecuta de multe ori cu vederea, sanatatea mentala este cel putin la fel de importanta ca sanatatea fizica, iar sa inveti sa te relaxezi si sa combati stresul fiecarei zile te poate ajuta sa aii grija de corpul si de sufletul tau. Tu ce faci ca sa te relaxezi?

Bibliografie:

  1. https://www.mayoclinic.org/tests-procedures/meditation/in-depth/meditation/art-20045858 afisat la 20.04.2022
  2. https://www.healthline.com/health/types-of-massage afisat la 20.04.2022
  3. https://www.niu.edu/language-literacy/_pdf/the-benefits-of-writing.pdf afisat la 20.04.2022

   FOTO: pexels.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea