Amenajarea casei

#blat bucatari #ordine #bucatarie

6 lucruri pe care sa nu le tii pe blatul din bucatarie! Ii ofera un aspect dezordonat

Cu toate ca este firesc ca blatul de bucatarie sa fie o zona de depozitare pentru diverse obiecte necesare, acesta poate ajunga usor o zona dezordonata si supraaglomerata. Parcurge lista de mai jos pentru a vedea care sunt obiectele pe care nu ar trebui sa le tii niciodata pe blatul din bucatarie.

Corespondenta postala

Corespodenta postala, plicurile si facturile de orice fel, nu ar trebui depozitate pe blatul din bucatarie, decat daca au un cos dedicat. Cel mai bine ar fi sa iti faci un obicei din a deschide zilnic corespondenta si tria plicurile intr-un mod organizat pe biroul tau sau pe o masuta la intrare.

Instrumentele de gatit

In cazul in care nu obisnuiesti sa speli instrumentele in timp ce gatesti, va fi usor ca ele sa fie depozitate pe blatul de lucru din bucatarie. Cand ai terminat de gatit sau pregatesti masa, fa o scanare rapida a bucatariei, ia toate instrumentele de gatit folosite si pune-le direct in chiuveta sau in masina de spalat vase.

O alta solutie ar fi sa investesti intr-un recipient sau un vas elegant care sa poata sta pe blat si pe care sa il umpli cu cele mai folosite instrumente de gatit. Sau iti poti rezerva un sertar aproape de aragaz pentru instrumentele importante, dar mai putin utilizate. Astfel vor fi usor de gasit si de folosit.

Condimentele

Pentru a elibera spatiul de pe blatul de bucatarie, poti muta locul condimentelor in camara sau in frigider. In acest fel vor fi corect depozitate si, totodata, vei avea si spatiu liber pe blat.

Aparate pe care nu le utilizezi

Este foarte posibil sa ajungi sa depozitezi pe blatul de la bucatarie o multime de instrumente si aparate pe care, fie le folosesti foarte rar, fie nu le folosesti deloc. Ar fi util sa eliberezi spatiul si sa muti toate aceste aparate intr-un dulap, in garaj sau chiar sa le donezi.

Cartea de bucate

Este de asteptat sa iti doresti sa pastrezi retetele preferate la indemana, dar cel mai bine ar fi sa nu le tii pe blatul de lucru. Astfel vei avea mai mult spatiu pentru tocat legume si, totodata, garantia ca nu vei varsa ceva pe cartea ta preferata de bucate. Poti muta cartile de bucate pe un raft din insula de bucatarie, pe un raft deschis deasupra blatului de lucru sau intr-un dulap din apropiere.

Boluri si vaze decorative

Una sau doua piese decorative expuse in bucatarie pot aduce stil si culoare spatiului care va capata personalitate si va fi mai putin steril. Insa nu le expune pe blatul de lucru din bucatarie. Acesta nu este locul recomandat pentru o expozitie, ci doar un spatiu destinat taierii legumelor.

Piesele frumoase pe care ai vrea sa le pastrezi in bucatarie, le poti muta pe un raft deschis in partea de sus a dulapurilor, sau pe rafturi special amenajate, pe pereti. Incearca totusi sa nu exagerezi si expunerea prea multor obiecte, pentru ca vei avea si mai mult de curatat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului