Amenajarea casei

#cumparare casa #chiuveta #casa #instalatii #presiunea apei #structura de rezistenta

6 lucruri la care sa fii atent atunci cand cumperi o casa

Felicitari, esti la numai un pas de achizitionarea casei mult visata! Acum, tot ce trebuie sa faci este sa analizezi piata imobiliara si sa te hotarasti asupra locuintei dorite. Din pacate, foarte multe case ascund capcane, mici sau mari defecte, care sunt ascunse vederii din diverse motive de catre proprietari. Pentru ca iei o decizie pe termen lung, chiar pentru toata viata, iata 6 lucruri la care sa fii atent atunci cand cumperi o casa.

1 Fii atent la structura de rezistenta a casei

Verifica daca peretii sunt crapati si uita-te la colturile casei pentru urme de coroziune a caramizilor. Cere proprietarului studiul geotehnic pentru a sti ce se afla sub casa si daca nu s-a construit pe umplutura.

2 Verifica presiunea apei

Chiar daca baia este noua si sclipitoare, verifica presiunea apei, ai grija sa nu fie urme de mucegai si de igrasie sub chiuveta sau sub cada. Ai grija sa existe un sistem de ventilatie.

3 Costurile de inlocuire

Poate vrei sa pastrezi anumite piese de mobilier, cum ar fi corpurile suspendate din bucatarie. Vezi cum se vor potrivi ele cu noua ta aparatura electrocasnica. Pune pe hartie costurile legate de inlocuirea lor.

4 Subsolul

Una dintre cele mai mari batai de cap pentru noii proprietari o reprezinta subsolul. Ai grija la fiecare detaliu din subsol, in special la umezeala. Asigura-te ca subsolul este uscat, cauta cu atentie urme de apa pe pereti sau pe podea, pentru a nu fi surprins de o eventuala inundatie in cazul unei ploi.

5 Fii atent la detalii

Nu vrei sa mai investesti alti bani in finisaje, asa ca fii atent la detalii. Cu ele sunt de calitate, incepand de la imbinari si terminand cu plintele, cu atat munca ta va fi mai usoara. Asigura-te ca nu vei mai scoate si alti bani din buzunar.

6 Verifica instalatiile electrice si cele sanitare

Atunci cand cumperi o casa este esential sa verifici instalatiile electrice si cele sanitare. Intreba-l pe proprietar cat de vechi sunt si daca au fost schimbate vreodata. Pentru ca nu vrei sa risti o inundatie sau un incendiu, cel mai bine este sa chemi un instalator si un electrician sa verifice calitatea lucrarilor.

Sursa foto:blog.nsbank.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare