Amenajarea casei

#oua #coji de oua #desfundat tevi

6 intrebuintari inedite pentru ouale din gospodarie

Te-ai obisnuit sa cumperi oua doar pentru a le folosi la prepararea mancarurilor si a dulciurilor, insa stiai ca aceste minunate alimente pot fi folosite si in alte scopuri? Descopera cateva dintre intrebuintarile inedite ale oualor si cojilor de oua in gospodarie.

1 Curata oalele cu coji de oua

In loc sa arunci cojile de oua la gunoi, le poti gasi o intrebuintare in bucatarie. Deoarece actioneaza ca un abraziv, aceste coji pline de calciu te pot ajuta sa scapi mai usor de grasimea veche de pe oale si tigai.

Faramiteaza cateva coji de oua si adauga putin detergent de vase si apa, pentru a obtine o curatare eficienta a vaselor.

2 Desfunda tevile cu coji de oua

Daca ai tevi infundate sau care se infunda frecvent, poti recurge la un truc nemaipomenit pentru desfundarea lor. Faramiteaza cateva coji de oua si introdu-le in filtrul de la chiveta din bucatarie, de exemplu. In timp, resurile de mancare care cad pe scurgere nu se vor mai depune pe marginile tevii, ci pe cojile de oua.

Pe masura ce se dezintegreaza, cojile de oua curata natural conducta.

3 Foloseste cofrajul de oua pentru a sorta obiecte mici

Daca obisnuiesti sa pierzi obiectele mici sau uiti unde le pui ori le imprastii prin toata casa, te poti folosi de cofrajul de oua pentru a le depozita. Desigur, nu este la fel de atragator precum cutiile de sortare din comert, insa este la fel de util. De ce sa nu economisesti bani daca ai ocazia? In cofrajul de oua poti tine nasturi, monede, suruburi si piulite, printre altele.

4 Depoziteaza ornamentele de Craciun in cofrajul de oua

Si ornamentele pentru Craciun isi pot gasi un loc in cofrajul de oua. Pentru aceasta, este nevoie sa gasesti ornamentele care se potrivesc in cofraj. Datorita materialului din care este realizat, cofrajul de oua este foarte util pentru a depozita lucruri mici si fragile, pe care in alte conditii le-ai tine in cutii mari.

5 Curata pielea cu albusul din oua

Albusul din oua este foarte util pentru curatarea obiectelor din piele. Daca ai o geanta care trebuie curatata, o haina, o pereche de pantofi, un portofel sau o pereche de manusi, foloseste albusul din oua pentru a avea obiecte ca noi.

Este indicat sa bati usor ouale pana formeaza o spuma. Cu ajutorul unei carpe curate, freaca obiectele din piele pana vezi ca se curata. Datorita texturii groase si lipicioase, albusul din oua va forma o pelicula de protectie pe suprafata obiectelor din piele.

6 Realizeaza lumanari parfumate din oua

Daca vrei sa realizezi lumanari parfumate cu ce ai prin casa, primul lucru la care trebuie sa te gandesti este oul. Inteapa cateva oua in partea de sus. Nu sparge prea mult coaja, ci atat cat sa poti scoate albusul si galbenusul.

Ai nevoie de o gara mica, prin care sa poti introduce o sfoara mai subtire sau o ata mai groasa. Incalzeste niste ceara si umple o seringa cu ea, apoi vars-o cu atentie in coaja oului, pe langa ata. Adauga cateva picaturi de ulei parfumat si lasa ouale sa se raceasca natural.

Dupa un timp, sparge cu grija coaja de oua. Vei obtine o lumanare parfumata home made, ce va atrage atentia tuturor invitatilor tai.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare