Amenajarea casei

#strecuratoare #sfaturi practice #utilizare strecuratoare

6 idei interesante de a folosi strecuratoarea in gospodarie

Obiectele de bucatarie pe care nu le mai poti folosi ca urmare a deteriorarii lor sunt potrivite pentru a realiza accesorii pentru decorarea casei. Strecuratoarea de bucatarie este unul dintre aceste obiecte. Iata cateva idei care te-ar putea inspira sa-ti creezi propriile decoratiuni pentru casa, folosind obiecte vechi!



1. Ghivece pentru flori

Strecuratoarele sunt, de obicei, vase largi, ceea ce inseamna ca sunt potrivite pentru a planta flori. Tot ce trebuie sa faci este sa astupi gaurile, pentru a nu permite pamantului sa se imprastie. Strecuratoarele sunt potrivite pe post de ghivece pentru plantele agatatoare sau pentru ierburile aromatice. Astfel ca le poti agata in gradina, obtinand un decor impresionant.


2. Sisteme de iluminat

Cu putina imaginatie poti obtine sisteme de iluminat inedite. Strecuratoarele sunt potrivite pentru a confectiona modele de lampi originale. Datorita gaurilor, strecuratoarea va permite luminii sa se reflecte in camera. Daca obiectele de bucatarie sunt si colorate, efectul obtinut va fi cu atat mai placut, intrucat vei obtine o lumina difuza in camera.


3. Abajur pentru lampa

Poti folosi strecuratoarea si pe post de abajur pentru o lampa de birou. In acest sens, cele mai potrivite sunt strecuratoarele de dimensiuni mici.


4. Suport pentru bomboane

Daca o decorezi intr-un mod placut, strecuratoarea - oricat de veche ar fi - devine un suport foarte frumos pentru bomboane.


5. Suport pentru fructe de padure

Fructele de padure se pastreaza mult mai bine in recpiente care nu sunt uniforme. Astfel, daca vei pastra fructele de padure intr-o strecuratoare, vor rezista mai mult decat daca le-ai tine intr-un recipient din plastic.


6. Accesorii pentru petrecere

Strecuratoarele pot fi folosite si pe post de accesorii pentru decorarea casei in cazul in care organizezi o petrecere. Prinde strecuratoarele de un carlig si leaga cateva panglici pe suprafata ei. Astfel, vei obtine decoratiuni colorate si interesante care vor inveseli atmosfera de la petrecere.

Sursa foto: networx.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea