Amenajarea casei

#gresie #design interior #amenajare casa #model gresie

6 idei inspirate pentru modelul gresiei din casa

Daca nu esti tipul de persoana care sa se multumeasca montand o gresie banala, monocromatica si previzibila, completeaza-ti cunostintele despre cele mai inspirate modele posibile de gresie. Odata ce indraznesti sa te joci cu formele si culorile, poti obtine un design interior al carui farmec sa se datoreze in cea mai mare parte modelului cu care iti infrumusetezi podeaua.

Exista cateva tipare standard in care placile de gresie formeaza modele interesante, pe care le poti alege pentru diferite zone ale casei. Iata care sunt optiunile tale!


1. Modelul de gresie "tabla de sah"

Acest model poate utiliza placi mari sau mici de gresie, in doua nuante contrastante diferite. Alege culorile in functie de designul tematicii camerei sau in functie de vopseaua utilizata pe pereti. Combinatiile de rosu si alb sau negru si alb creeaza un efect vizual impresionant.


2. Modelul de gresie "diamant"

Cunoscut si sub numele de "model diagonal", gresia montata in stilul "diamant" presupune asezarea placilor la un unghi de 45 de grade unele de altele. In general, se utilizeaza o singura nuanta, insa pot fi alternate doua culori contrastante, pentru un stil de design mai dramatic.


3. Modelul de gresie "patrat clasic"

Asa cum numele o sugereaza, acest model de gresie presupune montarea placilor de marimi si culori diferite pe plan orizontal, liniar, astfel incat sa se obtina o imagine perfect echilibrata, in linii regulate.


4. Modelul de gresie "caramida"

Daca te incanta ideea modelului zidurilor de caramida, transpus pe podea prin intermediul placilor de gresie, ai si aceasta posibilitate de design!


5. Modelul de gresie "cos impletit"

Pentru acest model de gresie original si cu aer rustic, se folosesc placi de gresie rectangulare cu o lungime de trei ori mai mare decat latimea. Se incepe montajul cu un rand de placi asezate orizontal, apoi se continua cu unul vertical, de-a lungul liniei orizontale a randului anterior. La final, se obtine un model care te trimite cu gandul la un cos de paie impletit.


6. Modelul de gresie "covor"

Modelul de gresie "covor" se utilizeaza foarte des pentru amenajarea baii, fiind caracterizat de borduri colorate, care marcheaza zona podelei si adauga un plus de farmec estetic. Aceste borduri decorative se utilizeaza atat pentru gresie, cat si pentru faianta.



Sursa foto principala: risalafurniture.ae

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea