Amenajarea casei

#carne tocata #electrocasnice #masina de tocat carne #masina electrica de tocat #tocat carne

6 factori de care sa tii cont la o masina electrica de tocat carne

Masina de tocat electrica pentru carne este un aparat util in orice bucatarie. Un astfel de aparat electrocasnic nu costa mult si te ajuta sa pregatesti carnea dorita pentru diverse preparate. Pe langa tocarea carnii, aparatul se foloseste la rosii, biscuiti si chiar se pot prepara carnati de casa. Accesoriile cu care este dotata masina de tocat sunt diversificate, iar numarul lor difera de la un model la altul.

Cand cumperi o masina electrica de tocat, este bine sa acorzi atentie celor mai importante caracteristici ale acesteia:

1 Accesoriile incluse in pachet

O masina de tocat carne electrica poate avea incluse accesorii diferite, in functie de modul de taiere: fin, mediu, mare. In general, aparatul electric de tocat carne dispune de 3 site, cu orificii cu dimensiuni diferite.

Pachetul poate sa aiba si accesorii speciale pentru prepararea carnatilor de casa (palnie pentru carnati si disc pentru umplerea carnatilor). Pe langa accesoriile pentru carnati, o masina de tocat carne poate sa contina si accesorii separate pentru biscuiti si accesorii pentru rosii, capsuni sau zmeura. Alte preparate care se pot face cu ajutorul aparatului electrocasnic sunt conservele si sucurile. Pentru acestea, masina are un accesoriu reglabil, cu ajutorul caruia se obtine un suc mai subtire sau mai concentrat.

2 Caracteristici practice

Este bine ca masina electrica de tocat carne sa fie un aparat silentios, compact, care poate fi depozitat cu usurinta in spatiul bucatariei sau in camara. Afla cum se monteaza si demonteaza aparatul, precum si dimensiunile acestuia. Daca este o masina prea mare, se poate sa o folosesti rar si in acest caz nu merita investitia.

Afla, de asemenea, cum se spala fiecare element demontat in parte. Piesele demontabile ar trebui sa poata fi spalate in masina de spalat vase.

3 Siguranta masinii de tocat carne

O masina electrica de tocat carne trebuie sa fie construita in asa fel incat sa poata fi folosita in deplina siguranta. Aparatul este dotat cu un dispozitiv de impingere, pentru ca degetele sa nu fie niciodata in pericol, evitand astfel accidentele.

4 Functiile masinii de tocat carne

O masina electrica de tocat carne poate avea un sistem de prindere automat cu buton de ejectare, un angrenaj metalic, functii rezerve, precum si un sistem rapid de asamblare.

Verifica pe produs capacitatea de prelucrare a masinii. In general, in medie, o masina electrica de tocat carne are o capacitate de prelucrare de 1.5 kg pe minut. Un astfel de aparat are 2-3 trepte de viteza.

5 Materialul din care este confectionat aparatul

O masina electrica de tocat carne trebuie fabricata dintr-un material rezistent. In general, cutitele si sita sunt confectionate din inox.

6 Pretul unei masini electrice de tocat carne

O masina electrica de tocat carne costa de la 130 lei. Aparatele electrice de tocat mai scumpe au preturi care depasesc 400 sau 500 lei. Acestea din urma au o capacitate de prelucrare mai mare, de aproximativ 2 kg pe minut, precum si un set mai mare de accesorii.

Sursa foto: storeitfoods.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului