Amenajarea casei

#aranjamente florale #bol supe #dovleci #halloween # decoratiuni dovleci #ornamente dovleci

6 decoratiuni din dovleci la care nu te-ai fi gandit pana acum

Dovlecii reprezinta simbolul Halloweenului, insa daca vrei ca locuinta ta sa aiba un aspect mai vesel pe toata perioada toamnei, ii poti folosi pentru a realiza decoratiuni surprinzatoare. Iata cateva idei de unde te poti inspira pentru a-ti amenaja curtea si casa intr-un mod inedit!

1. Aranjamente florale

Dovlecii pot fi folositi pentru a realiza frumoase aranajmente florale, cu ajutorul carora sa iti decorezi casa si gradina. Taie un dovleac si curata-l cat sa poti pune in interior un vas cu apa. Alege florile tale preferate, combina-le cu frunze uscate si astfel vei obtine un aranjament floral de invidiat.

2. Bol pentru servirea supelor

Supele de sezon ar putea fi mult mai gustoase daca sunt puse intr-un bol realizat dintr-un dovleac. Taie un bostan in jumatate si vei obtine un vas nou pentru servirea alimentelor. Ieftin si practic, bolul pentru servirea supelor este unul dintre accesoriile interesante obtinute din dovleci.


3. Decor pentru scari

Scarile de la intrarea in casa pot fi frumos amenajate cu ajutorul dovlecilor. Toamna este sezonul lor, asa ca vei putea sa ai mereu dovleci proaspeti pe scari. Pentru ca efectul sa fie mai placut, poti scrie, cu vopsea acrilica, diferite mesaje de bun venit.

4. Ghirlanda din dovleci

Pervazul de la geam poate deveni mai placut, cu ajutorul dovlecilor. Formeaza o ghirlanda din dovleci pentru a impodobi ferestrele. Pentru un efect mai surprinzator, frunzele de toamna pot completa decoratiunile cu dovleci.

5. Decoratiuni pentru copii

Daca vrei sa petreci timpul alaturi de copilul tau, puteti realiza impreuna decoratiuni uimitoare din dovleci. Astfel, cele mai frumoase figuri din desenele animate pot fi imprimate pe un dovleac rotund. Nu doar ca vei petrece o dupa-amiaza frumoasa de toamna distrandu-te impreuna cu cel mic, dar ii vei da posibilitatea sa-si faca un nou "prieten": dovleacul din gradina.

6. Sisteme de iluminat

Dovlecii poti fi transformati in adevarate sisteme de iluminat atat pentru curte, cat si pentru gradina. Aleea din fata curtii poate capata o noua forma cu ajutorul dovlecilor luminosi. Modeleaza forme pe dovleci si adauga lumanari in interiorul lor. Vei obtine forme dintre cele mai ciudate care sa-ti lumineze gradina pe timpul noptii.




Sursa foto: rd.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea