Amenajarea casei

#decoratiuni #decoratiuni casa #flori uscate #decoratiuni flori uscate

Decoratiuni extraordinare realizate din flori uscate

Viata unui buchet de flori nu trebuie sa ia sfarsit odata ce florile incep sa se ofileasca. Ia in calcul uscarea acestora si refolosirea petalelor sau chiar a intregului buchet pentru a crea decoratiuni speciale pentru casa ta. Iata cateva idei:

SFAT! Usuca florile inainte de a-si pierde petalele. Viata florilor poate fi prelungita daca le vei lasa fara apa inca dinainte de a incepe sa se ofileasca. Poti chiar sa le pui de la inceput intr-o vaza fara apa. Stropite cu fixativ, florile tale pot rezista mult mai mult.

1. Lumanari florale

Pastreaza ramuri mici si petale de flori pentru a le adauga in ceara din care vei face urmatoarele lumanari turnate chiar in casa ta. Dau o imagine atragatoare lumanarilor artizanale si vor parfuma si aerul. Alege flori care au un parfum puternic, precum zambilele, levantica sau trandafirii.

2. Cadouri cu petale

Poti folosi petalele florilor uscate pentru a inveli cadourile pe care vrei sa le faci celor dragi. Adauga petale uscate de flori intre cutia cadoului si hartia de impachetat pentru a le arata cat de mult ii iubesti. Cu siguranta va fi un cadou de neuitat.

3. Parfum de casa

 

 

Aduna petalele celor mai parfumate flori si lasa-le la macerat intr-un vas de apa acoperit. Poti folosi crini, trandafiri, levantica etc. Parfumul florilor va ramane impregnat in solutie. Toarna solutia intr-un recipient de parfum si stropeste prin casa cu ea ori de cate ori simti nevoie. Poti stropi, de asemenea, rufele uscate inante de a le aseza in sifonier. Vor pastra un miros proaspat floral pentru mult timp.

4. Sapun de casa

 

 

In cazul in care obisnuiesti sa iti fabrici in casa sapunul nu ezita sa adaugi flori cu un parfum puternic. Mirosul acestora te va insoti multa vreme lasand in urma ta o aroma florala atragatoare.

5. Buchete decorative

 

Nicio regula nu spune ca florile care iti impodobesc locuinta trebuie sa fie neaparat proaspete. Foloseste fixativul pentru a pastra buchetul in cele mai bune conditii, leaga-l strans si vei avea un aranjament floral aproape fara moarte pentru camerele casei tale.

Poti aseza buchete de flori de camp sau de plante aromatice in bucataria casei tale pentru a indeparta mirosurile grele.

Sursa foto: learni.st

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea