Amenajarea casei

#decoratiuni #culori #amenajarea casei #primavara

6 culori care aduc primavara in casa ta

Odata cu venirea primaverii si data fiind nevoia de a petrece mai mult timp in casa din cauza epidemiei de coronavirus, ai mai mult timp sa te uiti in jur si sa te gandesti la redecorat.

Casa ta are nevoie de un refresh? Poti crea o atmosfera calda si blanda ca o primavara jucandu-te cu culorile specifice acestui anotimp. Fie ca te hotarasti sa comanzi piese noi de mobilier, fie ca zugravesti, fie umbli doar la accesorii, poti folosi o paleta larga de culori, recomandata de designeri de interior si decoratori, pentru a revigora spatiul de locuit.

Rozul pal, "blush" poate lumina orice camera din casa. Il poti plasa in locuri strategice din casa, iar ca sugestii recomandam vase de decor in aceasta culoare, pernute decorative sau chiar o cuvertura. Aceasta nuanta se potriveste de minune in camere in care predomina albul sau bejurile.

Albastrul clasic este culoarea anului 2020, asa ca nu te feri de el, chiar daca unii il considera usor neconventional cand vine vorba de decorarea camerelor de locuit. Se potriveste foarte bine cu nuante de verde, impreuna reusind sa creeze o atmosfera ca afara chiar si atunci cand nu poti privi cerul si natura care renaste primavara.

Verdele, daca tot am amintit de el, va da oricarei camere un aer fresh, organic. Se potriveste atat in spatii feminine, cat si in cele masculine. Este o culoare versatila, cu multe tonuri, si da viata oricarei incaperi.

Marourile deschise se poarta si ele in acest an, fie ca alegi un ton asemanator cafelei cu lapte, fie ca te tenteaza mai mult o nuanta camel. Se preteaza cel mai bine pentru mobilierul sau obiectele de decor din piele si in combinatii cu lemn sau ratan.

Coralul, un portocaliu-piersica, denota optimism si va adauga o vibratie de voiosie si energie oricarui spatiu din casa. Poti pune un tapet coral pe un perete, poti pune un tablou cu fond coral pe un perete alb sau poti apela la pernute sau alte obiecte de decor in aceasta nuanta.

Galbenul deschis este cea mai vesela culoare posibila. Incorporeaza aceasta nuanta in spatiul de locuit in doze mici (flori proaspete, pernute decorative, pleduri, corpuri de iluminat) si parca vei simti ca a rasarit soarele direct la tine in casa.

Nuantele pastelate iti vor lumina casa in orice anotimp, iar albul nu se va demoda niciodata si il vei putea combina cu orice alte culori vei dori.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea