Amenajarea casei

#mobilier #mobila #mobila veche #amenajarea casei #mobila reconditionata

5 utilizari istete pentru mobilierul vechi

Atunci cand mostenesti sau detii o mobila cu multi ani in spate, nu te grabi sa o arunci. S-ar putea ca unele piese de mobilier sa fie transformate in piese de rezistenta. Asa ca recicleaza mobila veche, dandu-i un rol nou, practic si inedit.

Iata 5 utilizari inteligente pentru mobilierul vechi:

1 Scara. Foloseste o scara scurta pe post de etajera. Prinde scara pe un perete, inchisa. O poti vopsi intr-o alta culoare pentru a se integra in designul interior al camerei respective. O scara de lemn are un aspect rustic si constituie o piesa inedita, care poate fi folosita pe post de raft.



2 Servanta sau comoda. Reconditioneaza o servanta veche din dormitor, oferindu-i un look nou. De exemplu, o poti aduce in sufragerie, dupa ce o acoperi cu un autocolant cu un model potrivit pentru designul acestei camere. O alta posibilitate este sa o vopsesti intr-o culoare vie si sa lipesti pe ea stickere decorative sau sa formezi cuvinte din litere. O astfel de servanta este o piesa de mobilier functionala si atractiva pentru camera copiilor.


3 Tablie de pat. Daca desfiintezi vechiul pat, inlocuieste cadrul si salteaua cu unele noi, dar pastreaza tablia. Curata lemnul, slefuieste-l si vopseste-l, apoi fixeaza-l pe un perete la intrarea in casa. Prinde cu suruburi cateva carlige si vei obtine un cuier nou.

4 Bufet. Transforma un bufet vechi intr-o casuta pentru animalul de companie. Inlatura usa bufetului, curata-l si vopseste-l in culoarea dorita. Dupa ce vopseaua s-a uscat bine, fixeaza perne pe fundul si peretii interiori ai bufetului. Cainele sau pisica ta vor avea un loc confortabil unde sa se retraga.

5 Oblon. Obloanele pot fi desuete intr-o locuinta moderna, insa nu si atunci cand sunt transformate in panouri de afisaj. Prinde un oblon pe un perete, dupa ce l-ai vopsit intr-o culoare inedita, cum este turcoazul. Apoi, prinde pe el carlige. Poti folosi oblonul ca panou de afisaj pe care sa pui reviste, ziare, felicitari, post-it-uri sau sa agati chei si diverse accesorii.

Sursa foto: home-dzine.co.za
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea