Amenajarea casei

#pasta de dinti #curatenie casa #utilizari pasta de dinti

5 utilizari ale pastei de dinti in curatenia casei

Pasta de dinti este un produs de curatare mult mai util decat iti imaginezi. Aceasta nu este benefica doar in curatarea danturii tale, ci si in curatarea unor obiecte valoroase din casa ta. Descopera mai multe informatii despre utilizarea pastei de dinti in locuinta ta.

Curatarea bijuteriilor


Bijuteriile realizate din aur, argint si platina pot capata aspectul nou, perfect curat, cu ajutor pastei de dinti. Maseaza pasta de dinti pe toata suprafata bijuteriei si eventual sterge apoi metalul cu o carpa de bumbac sau chiar cu o periuta de dinti (este necesar ca perii sa fie moi). La final clateste bijuteria cu apa rece din belgug si sterge-o cu un prosop de hartie.
 

Eliminarea petelor


Petele de ceai, vin sau alte ingrediente pot fi eliminate daca se aplica rapid pe pata o cantitate suficienta de pasta de dinti. Maseaza pasta de dinti pe materialul patat, las-o sa actioneze 15 - 20 de minute, iar apoi spala tesatura ca se obicei. Daca materialul ramane inca usor patat, mai poti aplica putina pasta de dinti pe pata imediat dupa ce ai spalat tesatura.
 

Elimina petele de pe pereti


Copiii tai ti-au lasat mesaje haioase pe pereti, cu ajutorul creioanelor colorate? Nu este nevoie sa zugravesti. Ia o carpa de bumbac, aplica pe aceasta putina pasta de dinti si sterge, cu miscari circulare, urmele de creion de pe pereti. Vei vedea cum curatarea acestora va fi destul de simpla si rapida.
 

Indeparteaza mirosurile neplacute


Tocatorul sau mainile tale au prins miros de ceapa sau usturoi dupa ce ai stat o zi intreaga in bucatarie? Foloseste pasta de dinti pe post de ingredient pentru eliminarea mirosurilor persistente. Adauga o lingurita de pasta de dinti in mana ta, intinde-o peste tocatorul proaspat spalat si apoi maseaza produsul pe mainile tale. Clateste cu apa calda din belsug si gata.
 

Previne aburirea oglinzilor


Ti se intampla adesea ca dupa baie, oglinda din incapere sa fie total aburita? Ei bine, de fiecare data dupa ce speli oglinda din baie, aplica pe intreaga suprafata a acesteia un strat foarte subtinre de pasta de dinti. Sterge apoi cu o carpa curata. Aburirea oglinzii va fi de domeniul trecutului.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului