Amenajarea casei

#ustensile bucatarie #shaker #curatator de legume #taietor de pizza #deschizator de conserve #spatula

5 ustensile de bucatarie care isi merita toti banii

Inventiile lumii moderne au usurat viata omului considerabil si continua sa evolueze, spre bucuria tuturor. Chiar si asa, exista lucruri in care merita cu adevarat sa investesti si altele care nu sunt decat o irosire a resurselor proprii. Acest lucru este valabil si pentru principalele ustensile de bucatarie: unele fac toti banii, altele ocupa spatiu inutil in sertare.

Acele ustensile de bucatarie care fac toti banii nu doar ca iti sunt utile la pregatirea majoritatii preparatelor, ci sunt si versatile, putand fi folosite in mai multe scopuri. Afla mai jos care sunt aceste instrumente in care sa investesti fara rezerve!

1 Spatula rotunda pentru portionare

Aparent o ustensila pe care ai folosi-o rar, spatula rotunda pentru portionare isi va dovedi utilitatea mult mai mult decat credeai. Ea poate sa formeze cupe perfecte de inghetata, poate doza incredibil de bine aluatul pentru prajituri sau orice compozitie moale. O poti utiliza pana si la indepartarea semintelor din rosii, din ardei sau din dovleac!

Vrei sa prepari tartine spectaculoase? Formeaza bulgarasi de branza sau pate folosind spatula pentru portionare.

2 Shaker

Poate ca nu lucrezi ca barman, iar cocteilurile sofisticate nu sunt tocmai hobby-ul tau, insa stiai ca un shaker poate fi una dintre acele ustensile de bucatarie care sa isi gaseasca mereu o utilitate? Poti sa bati ouale spuma cu doar doua-trei miscari din incheieturi, poti sa faci frisca in cateva secunde sau sa amesteci orice ingrediente lichide pentru o compozitie omogena, cat ai zice "shaker".

3 Curatator de legume

Cartofii, morcovii, dovleceii, ardeii si practic orice alta leguma pot fi decojite si feliate perfect cu ajutorul unui curatator de legume, care inlocuieste cu brio cutitul obisnuit. Ce alta calitate il mai recomanda in lista ustensilelor de bucatarie care fac toti banii? Faptul ca poti rade branza in fasii ondulate, poti rade estetic coaja de lamaie sau poti face fulgi de ciocolata intr-o clipita, cu o precizie de chirurg!

4 Taietor de pizza

Poate ca nu mananci pizza in fiecare zi, insa taietorul de pizza poate fi utilizat si in alte scopuri importante: poti decupa fasii de aluat pentru prajituri, poti face taietei de casa sau poti taia perfect feliile de paine cu acest instrument practic.

5 Deschizator de conserve

O bucatarie fara un deschizator de conserve este ca o masa la restaurant, fara tacamuri! Cu siguranta vei avea nevoie de el foarte des, asa ca investeste in unul de calitate!




Sursa foto: foodiggity.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului