Amenajarea casei

#dormitor mansarda #amenajare dormitor mansarda #amenajare dormitor #mansarda #dormitor

5 trucuri in amenajarea dormitorului la mansarda

Dormitorul perfect este locul in care te relaxezi si iti incarci bateriile. Daca acesta este situat la mansarda, atunci ferestrele de mansarda VELUX joaca un rol major in transformarea acestuia intr-un spatiu imbietor, cu un decor luminos si aerisit.

Poti realiza acest decor si daca ai in vedere cateva trucuri in amenajare pe care ti le prezentam in continuare.

Albul la putere

Pentru un efect puternic de iluminare, alege ferestre de mansarda din lemn imbracat in poliuretan model GLU de la VELUX si vopseste peretii in alb. Albul are acest mare avantaj de a reda aspectul curat al interiorului si de a crea, impreuna cu ferestrele de mansarda, efectul de marire a spatiului.

Daca vrei totusi o pata de culoare, coloreaza doar un perete, de regula cel langa tablia patului. Poti opta pentru culoarea ta preferata, dar ai in vedere sa alegi accesoriile potrivite ca nuanta. Recomandarea noastra este pentru jaluzele sau rulouri pentru ferestrele de mansarda VELUX, mai ales ca VELUX a lansat de curand noua colectie de rulouri pentru ferestrele de mansarda care include cele mai in voga culori si modele. Le poti alege si cumpara online pe veluxshop.ro.

Pentru a profita cat mai mult de ferestrele de mansarda, ai nevoie sa reglezi cantitatea de lumina care intra in interior sau sa o blochezi complet pentru a te odihni in timpul noptii. De aceea, pentru dormitor sunt recomandate rulourile opace care controleaza total lumina.

Avantajele parapetului

Daca mansarda ta are si parapet, atunci amenajează rafturile sau dulapurile in dreptul acestuia. Vei beneficia la maxim de spatiul interior si vei face loc cartilor sau diferitelor obiecte de decor. Tine cont ca in functie de inaltimea parapetului, poti face alegerea modelului ferestrei de mansarda: pentru parapet mic sunt recomandate ferestrele VELUX cu operare de sus, iar pentru parapet mare, cele cu operare de jos.

Elementul surpriza

Pentru mansardele fara parapet, una dintre amenajarile exceptionale se poate realiza prin montajul Balconului Cabrio care ofera cea mai vasta si minunata priveliste si care mareste vizibil spatiul locuibil, deoarece se deschide in exterior. Balconul VELUX Cabrio va da o noua perspectiva dormitorului tau, aducand natura in interior. Pentru a pastra aspectul natural al dormitorului, decoreaz-l cu plante de interior si cu obiecte de mobilier din materiale naturale.

Barnele

Daca esti adeptul pastrarii barnelor, amenajarile care le includ pe acestea pot lua forme surprinzator de frumoase. Lasa asadar barnele la vedere, dar reconditioneaza-le in ton cu elementele de mobiler. Nu uita de perne, puf-uri sau accesorii decorative amplasate jos, direct pe podea. Un pat cu baldachin sau un pat pozitionat atipic intr-un colt al mansardei pot sa fie alegeri inspirate pentru dormitoare neconventionale amenajate la mansarda, pentru adolescenti si nu numai.

Amplasarea mobilierului

Este esential ca acesta sa nu obtureze lumina. De exemplu, in dormitor, poti crea o zona de citit aproape de ferestre si amplaseaza televizorul intr-un colt mai intunecat pentru a evita reflectarea luminii pe ecran.

Dincolo de sfaturile practice, inspiratia si curajul personal sunt ingredientele cheie ale unei amenajari a dormitorului la mansarda cat mai reusite. Inspira-te si pe velux.ro/inspiratie/galerie-foto-camere/dormitor.

 

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea